CYBERMYSIGT I LONDON

  En affär som säljer helande kristaller och Buddhastatyer ligger vägg i vägg med en som specialiserat  sig på galgar, en frisör samt en liten Indisk restaurang. De olika molnen av matos som tränger ut över trottoaren har en angenäm doft, ingen härsken flottyr, och människor som vi frågar efter vägbeskrivningar är trevliga, tar sig tid och allt detta och mer därtill får London att kännas som en mycket stor (c:a 10 miljoner) småstad.
  När vi på kvällen ska ta oss en bra bit bort instruerar  Jullan H att ladda ned Uber-appen.
  Det är som att kliva rätt in i en cyberpunkig roman av William Gibson när H beställer en taxi genom den nya appen. Bilen dyker upp som en liten blå prick på en stadskarta, man får reda på bilens registreringsnummer och förarens namn och den räknar  antalet minuter som det förmodligen  tar innan den kommer.
”Nu kommer den över London Bridge.”
”Nu verkar den ha fastnat i en trafikstockning.”
  Det är betydligt  billigare än vanlig taxi, kostnaden dras från ett kort, inscannat med telefonens kamera,  och kvitto kommer på mailen.
Jullan och jag i London
Jullan och jag i London
  Jullan väntar på en Italiensk restaurang och vi äter en otrolig middag i det högljudda sorlet.
  Konstigt. Vaknade denna morgon flera  hundra mil bort, i ett annat land, nu sitter man här som i en Engelsk film och smörjer kråset.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.