LÅNGFREDAG/MARIA BEBÅDELSEDAG/VÅFFELDAG

Det är fullt med folk som är nere på sjön och anglar” upplyser Kalle när denne kommer för att köra mig till Sundsvall och Fredagens ”Ring P1”.

Solen har klättrat en bra bit upp på himlen, allt gnistrar och det är en sådan där Vårvinterdag som man annars bara ser på vykort. Jag kan se de anglande sällskapen framför mig, utspridda på sjön i små grupper liknar det en stiliserad målning av Bruegel. Ungefär som den där bilden som föreställer barn som utför olika lekar fast här med vuxna som med en ölburk i handen, snus under läppen och iförd skoteroverall övervakar hålen som borrats genom isen och försetts med flaggförsedda fällor.

Innan ”Ring P1” sänds ett temaprogram från vetenskapsradion om de nya möjligheterna att pilla med gener, varav GMO endast  är en variant och Jurassic Parkliknande experiment  en annan. Programmet  som gurglar av rätt okritisk framstegsoptimism föder tankar vilka leder in i vår sändning. Leka Gudleken reser många frågor men mest gripande var en helt annan inringare. Ung man, Palestinier, som varit i Sverige under 8 år med sin familj, gjort allt för att anpassa sig, studerat med toppbetyg m.m. Ändå skulle de nu utvisas.

En släng av prostitution kom det också in i programmet och helt naturligt restes frågan om vad det är för fel med Onani.

En vital sändning som var rolig att genomföra.

Berättar, till kaffet, för tekniker Peter Wallgren om de anglande ortsborna hemma i byn och tillsammans målar vi upp en bild, givetvis en ren fantasi:

En gädda glider omkring nere i mörkret och omdömeslöst nog hugger den på en angelmörtförsedd krok, blir uppdragen mot ljuset, trängs genom hålet och det sista  den ser innan den får en stövelspark i skallen är de rödstrimmiga ögonen på en svullen, öl- och hembräntsstinkande Sverigedemokrat.

Vilken dag. Det är inte endast Långfredag utan även Maria Bebådelsedag, alltså den dag då Den Helige ande gjorde Maria gravid, om 9 månader kommer Julafton, det är också våffeldag.

Trots det blir det Laxlasagne till middag och förutom delar  av familjen kommer  Magdalena och Martin.

;

2 tankar om ”LÅNGFREDAG/MARIA BEBÅDELSEDAG/VÅFFELDAG”

  1. Glad Påsk tillönskas hela gänget från oss i Härnösand! Vi har det bra och väntar på släkten som ska komma och grilla med oss i eftermiddag!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.