JUNINATT I GAMLA STAN

    Det har på en halvtimme när, slagit om till den 1:a Juni. Natt på innergården, luften är len, från ett fönster hörs ett par fyllbråka. Imorgon kommer de att ångra alla de där hemska svordomarna som nu rullar runt husväggarna.

Suger på pipan. Uppfylld på det där sättet man är när man just läst färdigt en storartad bok. En varm klump i bröst och  mage.

Många, särskilt författare som inte säljer + otaliga kulturwannabees, menar att Stephen King är en skitförfattare som säljer skitböcker lastpallvis men när Johan Svensson läser ”Den som finner”, Kings senaste, är det väldigt bra skit. Vilken berättare, vilket flyt, man ser allt framför sig, känner lukterna, ser ansiktsuttrycken och blir fängslad av dramatiken. Underbar skit.

Dagen började med att jag via SR:s app lyssnade på P4 Västernorrland där TullaMaja och Erik pratade om ribbstolar. Det var riktigt bra för jag kände doften av ovädrad Gymnastiksal och såg solen blänka i fernissan på ribbstolarna.

Men nu får de ta mig fan lägga ned sitt fyllbråk. Den här dagen är över, fattar ni inte det? Gå och lägg er med Stephen Kings senaste istället för att tjafsa.

2 tankar om ”JUNINATT I GAMLA STAN”

  1. Hej Täppas! På tal om litteratur har vi haft kära dotter här från Storbritannien och hon läste då boken ”Berättelser om djur” som jag fått av dig en gång. Hon gav den högt betyg, alldeles strålande och det är en dotter som har examina i en massa ämnen och litteraturvetenskap och lingvistik från både Stockholms universitet och Storbritanniens främsta, ja så du vet:-) och en massa mer studier i andra ämnen, kanske djuren berör människan i de flesta? Och överlever oss. Hon hälsar!

    Nu hoppas jag att du får en riktigt fin sommar, den är ju osannolikt vacker i år, maj-juni hittills. Var rädd om dina ben och fötter där du går, ha alltid någon du håller i handen och ha det så fint!

    1. Hej Monica!
      Vad kul att din dotter gillar den där boken. Hälsa henne.
      Hoppas du får en fin sommar också. Just nu är det förskräckligt kyligt, men vackert, i Hälsingland och jag ligger påklädd under duntäcket med katten Rufus. Han kattmediterar medan jag lyssnar på en norsk ljudbok.
      Många hälsningar från
      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.