Julkalender – Skäggstölden på Kråkebohöjden, del 22

Radions julkalender 1985
Skäggstölden på Kråkebohöjden

Täppas Toppenblogg önskar God Jul! med en berättelse hämtad ur gömmorna på vinden.  Den låg i kartongen bredvid glittret, kulorna och resterna av ett gammalt pepparkakshus.

Skäggstölden på Kråkebohöjden” sändes i radio första gången 1985. Tomten bor i ett rörigt och trivsamt hus. Han snickrar och har särskilt mycket att stå i veckorna  innan  Jul. Lisa är Tomtens bästa vän och med tanke på att Lisa har ett barn i sin mage och  att Tomten är pappan, är de mycket mer än bara vänner. Livet skulle vara  problemfritt om det inte vore för Bruna Gubben. Denne dyker upp och trasslar till saker och ting när man minst anar det.

Här finns också den uppstudsiga kråkan Olydiga Lydia, Den Vandrande Pinnen, Älgarna i skogen, en vimsig uggla m.m.

Det är Peter Harrysson som spelar Tomten och Anja Landgré  är Lisa. Bo Hülphers gjorde musiken till sångerna och det var jag  som satt i arbetsrummet i ett hus på en kulle i Vattlång, inte så olikt Tomtens egen kåk,  och  hittade på alltihop.

1-24 December presenterar Täppas Toppenblogg ett nytt (gammalt) avsnitt samtidigt som vi, webbmästare Hans och jag,  önskar alla En Alldeles Underbart Härlig Jul!

Del 22

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.