KOMMER, KOMMER INTE

Spänningen stiger. Kommer Stanley idag?

Tanken är att han ska måla Nilas gamla rum. Vid tidigare besök har han spacklat, slipat och förberett och nu är det vara själva målningen som återstår.

Men var är han, hörde jag en bil på gården, var det min mage som kurrade eller är det en bräda som sitter löst någonstans?

Han har varit på väg en längre tid men bilen har krånglat. Reservdelarna från Gud vet var har varit svårt försenade, bilmekanikern har tampats med Kung Alkohol och när grejorna väl varit på plats har han varit så bakis/skakis att han inte på ett säkert sätt kunna, med sina oljiga och kallsvettiga händer, kunnat greppa en skiftnyckel utan att i ”ohöppan” som det heter på Hälsingemål, råka slunga verktyget i vilken riktning som helst.

Igår kom de nya förhållningsråden från Myndigheterna. Man bör inte resa någonstans och inte korsa någon Kommungräns. Tekniskt sett bor Stanley i en annan Kommun, Delsbo hör väl till Hudiksvall, men regler har aldrig varit hans grej.

Kommer, kommer inte, det är frågan.

Det här är som att ligga på en äng och i förhoppning om att få en älskad rycka kronbladen av en Prästkrage.

Stanley kom!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.