FÖRINTELSEN I MELLANFJÄRDEN

Orkar någon, dagen innan Valborg, efter två år med Coronan, mitt under brinnande krig i Ukraina, gå på en teaterföreställning som handlar om Förintelsen?

Men det är inte bara Maria och jag utan också en hel del andra människor som bänkar sig i Mellanfjärdens teatersalong. Vi blir inte besvikna.

Gisela Nilsson från Teater Västernorrland berättar i ”Hitta hem” om sin mamma, hon som kördes iväg från Budapest av Nazisterna, gick helvetensvandringar genom Tyskland och hamnade i dödsmaskinen Bergen belsen. Hon målar bilder, ger röster åt många människoöden och håller samtidigt igång historiens framåtrörelse, den som slutar med att hennes mamma kommer till Sverige och får ett nytt liv.

Gestaltningen bärs fram av en klyftig ljudproduktion och föreställningen blir väldigt tillgänglig för en person som inte ser. Maria behöver inte viska så mycket.

I pausen blir det fika inne på Restaurang Sjömärket. Vi pratar med ett par som också var i Stocka härom kvällen. Vi är helt ense om att detta är en storartad förbeställning och att det är toppen att vi så här efter Coronan åter kan tillsammans med andra gå på teater och lyssna på levande musik.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.