BERGSJÖDAGEN

Konserten i Bergsjö kyrka med Thomas von Wachenfeldt fiol och kantorn Charle på kororgeln är fantastisk, folkmusiklåtar á la Merit Hemmingson och några klassiska stycken för två fioler. Akustiken i kyrkan är toppen för musik och botten när det ska presenteras och berättas. Drygt 200 personer blev uppslukade av musiken.

Sedan gick jag med Signe ut i vimlet. Gafflade med bekanta och trängdes, knuff, ursäkta, åh det gör ingenting. Denna lilla sömniga ort, som en håla långt ut på prärien, hade vaknat till liv. Jag slog till och gjorde affär på bullar och honung.

Konstföreningen målade med barn, politiska partier hade stånd, precis som brandkåren, PRO och Lions.

Sedan gick vi på Kebaben, Signe åt Falafel med örtsås och jag en kebabtallrik med starka såsen, kvinnligt och manligt.

Kaffe med mandelkubb i solen utanför församlingshemmet knöt ihop en finfin Bergsjödag.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.