HOPP

Söndag förmiddag i sängen. Slölyssnar på ”God morgon Världen” och slås av det där lite skitviktiga tonfallet, det som är så typiskt svenskt. Svenskar, särskilt svenska journalister är skapelsens krona. Röster som tjocknar av inre upplevd betydelse.

Själv har jag just kommit hem från Indien och är inte lika säker längre. Efter ett par dagar har jag förmodligen kommit till rätta med den ödmjukheten.

Greven verkar helt ur spår. Han går runt och visslar, är glad och undrar om han kan hjälpa till med något. Tänk om det gått upp ett Liljeholmen för den lille gynnaren, att han känner tacksamhet över att inte stelfrusen och pissnödig vakna, hosta giftig smog och tuberkler insvept i trasor på en trottoar i Dehli och ha framtidsutsikter så mörka att en stinkande soptipp framstår som en paradisisk blomsteräng.

Nu har han rund och god vaknat i en IKEA 120-säng med duntäcke och rena lakan. I skafferiet bor det O´Boy.

Själv läser jag dödsannonser igen. Hade lovat mig att ge fan i det men trillar hela tiden dit. Men idag läste jag en fin. Den gick ungefär så här: ”Har vid 94 års ålder stilla somnat in.” En död lika sorglös som en barnteckning. Än finns det hopp om döden och imorgon bär det raka vägen av till gymmet.

3 tankar om ”HOPP”

  1. Välkommen hem Täppas säger jag med! Kommenterade förra inlägget ett par gånger med det stod spam spam spam hela tiden så jag gav upp. Nu har jag glömt vad jag skrev, var säkert något viktigt:-). Och hälsa greven, han verkar vara en klok och fin grabb som du har mycket glädje av och kommer få:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.