OSYNLIG FLÄCK

  Hans-Åke kör ut mig till E4 och Y-bussens hållplats. 

”Himlen är jämngrå, det är -6 men de säger att det ska bli plusgrader på torsdag” meddelar H-Å.

  Jag är klädd i rena byxor, jag vill inte anlända till Stockholm som en trashank och imorgon ska jag föreläsa för Synskadade på Hagabergs Folkhögskola i Södertälje.

”Men skorna behöver borstas” säger Hans-Åke, och fnissar ”Du får väl smyga in på ett hotell och använda deras skoputsningsmaskin.”

  Sitter på bussen, lyssnar på en rätt förfärlig thriller ”Kuriren” läst av Stefan Sauk. Den vill liksom säga allt, ladda med alla konflikter som finns, och resultatet blir en rätt trist pannkaka.

  Övergår till dagdrömmar. Nej inte om sex utan om mat. Tänker på vad jag skulle kunna sätta tänderna i när jag väl är i Stockholm.

  Det får inte vara för dyrt, men stort och smaskigt

  När Felix möter mig vid Klarabergsterminalen föreslår jag direkt att vi ska gå till ”Nivå” på Lilla Nygatan i Gamla Stan och äta Pizza. Felix tycker att det är en bra idé.

  Sitter så med en ”Nivå Special” komplett med Bacon, Stekt Ägg och en massa annat gott.

  Det är då, när jag hugger in på denna ljuvliga skapelse, som ett stort kladdschok av ost och olja trillar i mitt knä. Tack för de rena brallorna. Reser mig och ber Felix ta en titt. Det ser inte bra ut, en rejäl fettfläck.
”Men åt andra sida” funderar Felix med sin torra humor ”så ska du ju föreläsa för mer eller mindre Synskadade.”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.