KRETSLOPP

”There are nine million bicykles in BejJing” sjunger Katie Melua och ungefär lika många Loppisar finns det på Gotland. Sommargäster ströshoppar prylar, tar med dem till fastlandet, tröttnar på dem och forslar sedan ut de saker de egentligen aldrig behövde tillbaka till ön. Grejorna hamnar på en Loppis och sedan är någon där och köper dem och så där håller det på.

Det är det som kallas Kretslopp.

Dotter J ringer från Gotland, det är den s.k. Stockholmsveckan, och Visby kryllar av ungdomar. Hon berättar att det kostar mellan 2 och 3-hundra att komma in på en ”After Beach” mitt på dagen. Ingen levande musik och ett glas vin kostar minst 80:- men alla är glada ändå men frågan är om alla dessa pengar stannar på ön, tar en enkel till fastlandet eller ingår i Kretsloppet?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.