KEJSAREN AV KÖKSSOFFAN

På fårskinnet över kökssoffan i det rymliga hälsingeköket kan man i godan ro smälta maten, isterband med rödbetor, och lyssna på P1. Världen ligger i ens händer när man färdas i eterrymden.

ObamaLyssnar på OBS! och en Sydamerikansk vänsterförfattare. Hugo Chávez gav hans bok i present till Barack Obama; ”Latinamerikas öppna ådror” tror jag visst boken heter.

Sydamerika verka så rörigt att hela den kontinenten kan försvinna. Afrika? Bara en massa folkmord, hemska sjukdomar och elände. Australien går också bort. Fula människor som talar en hemsk Engelsk dialekt.

Delar av Asien kan få finnas. Till Europa hör verkligen inte Ryssland. Ryssar är oborstade, överdramatiska och har för mycket käkben och för lite finess. Vissa Ryska böcker får finnas men inte mycket mer.

Europa är bra men inte de Katolska länderna. Madonnadyrkan och dubbelmoral för hela slanten.

Norden är OK om man räknar bort de slöa och självgoda Danskarna. Finnarna är något slags skogstroll med slips och Nokiatelefon. Norrmännen är bara för hurtiga. Ingen vettig människa kan ta Norge på allvar.

Nej, allra bäst är Sverige med Världens finaste huvudstad, Stockholm, och landets bästa landskap som är Hälsingland.

Det är i Nordöstra delen av detta landskap som min kökssoffa står och på den är jag chef över sakernas tillstånd. Kejsare av kökssoffan.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.