GRATTIS GREVEN OCH FELIX

Staden är avstängd den dagen Greven fyller tretton, igår, och Felix 22, för en vecka sedan. Snön har flyttat fram sina positioner. Det står 16-1 till snön, bussarna rör sig inte ur fläcken, biltrafiken är lika sparsamt förekommande som de aktiva ingredienserna i ett homeopatiskt preparat och vi kan bara vara publik till allt detta.

Födelsedagsmiddag på India Garden. Kocken har, enligt menyn, forskat i uråldriga recept och kokat ihop något med pumpa och kyckling. Vi äter oss ned till grottmänniskorna och vaggar från Söder ned mot Gamla Stan som pingviner med svår Indisk gastrit.

Jullan är taggad inför premiären av en musical där hon har en bärande roll, Lejonkungen, och jag känner mig sorglös eftersom Kristoffer denna dag sagt att han vill ge ut min bok med texter om djur. Anna-Clara ska göra vinjetteckningar. H grubblar över sin uppsats, Felix är försenad och sitter på en buss som just vaknat till liv från Gustavsberg. Vi har mat, Kockens Pumpakyckling, och presenter till honom i en påse.

Greven? Han har brutit upp för länge sedan och försvunnit ut i kvällen som en riktig 13-åring.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.