KUL MED BEHÅRING

Rösten i andra luren är inte välbekant. Han hjälper mig. Förklarar att det är X som var springschas i mataffären nere på hörnet när jag var liten. Han spanade på min syster men ägnade mig på den tiden inte ens förströdd uppmärksamhet .

Nu säger han sig vilja veta vad jag håller på med. Han låter förväntansfull.

Juliet, Naked”Jag rycker näshår”, säger jag men undviker att berätta att jag samtidigt lyssnar på ”Juliet, Naked” av Nick Hornby. Det skulle kanske verka skrytsamt att 1. Läsa/Lyssna på en bok, och 2. ha en sådan grym simultankapacitet att jag kan ta del av en bok SAMTIDIGT som jag rycker näshår.

Han är inte det minsta besvärad och går verkligen igång på detta med att plocka bort oönskade hår. Hans röst blir varm av hårborttagarglädje. Öronhåren är något han jobbar mycket med. X säger att han absolut rycker bort håren för om han ansar dem med en sax kommer de allt för snabbt igen.

Jag frågar honom vilket verktyg han använder och han säger som om det är lika självklart som om Påven är Katolik att det är pincett som gäller. I en känsla av förbrödring säger jag att pincett är det enda raka.

Sedan berättar jag om en genialisk metod vad gäller öronhår. Man fyller hörselgången med gas från en cigarettändare, tuttar på och; Poff! Är håren borta. Kvar finns bara en doft av bränt hår men lite får man stå ut med.

2 tankar om ”KUL MED BEHÅRING”

  1. Intressant ämne, öronhår. Min fru brukar faktiskt rycka bort mina, förut med pincett, men nu för tiden med ett redskap som heter peang. Ett saxliknande verktyg med låsanordning som inom sjukvården används till att klämma åt blodkärl med. Då får hon tag i många fler strån samtidigt men man måste nog vara lite masochistiskt lagd, för sjutton vad ont det gör. Brukar passa på då jag är bedövad med alkohol.
    Men det där med tändgas verkar intressant, har du verkligen provat det? Är det inte risk att man samtidigt blir hårlös runt öronen?

    1. Nej jag har inte prövat själv att anlägga gasbrand i örat. Läste om det i
      någon bok men jag antar att det handlar om exakt portionering av
      tändargasen. Bäst att prova på några andra (ovänner) innan man börjar mixtra
      på sig själv.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.