FETTISDAG

Andra dagen med Ring P1 för mig under pågående tvåveckorsperiod fortsatte samtalen om Barn som farit illa och Tvångsomhändertagits.Det är saker som kryper under skinnet för ett Barn har aldrig bett om att få komma till Världen men borde ha all rätt i Universum att bli Kärleksfullt behandlat.  Flickan som ryckts upp från sin Trygghet och hamnat i en Familj som  hon inte betydde så mycket för bar på  en smärta som det för en person med en Normalbesvärlig barndom   är svår att begripa

Råkade  sedan i ett Grälsjukt samtalmed en kvinna som menade att Terrorutbildade Somalier i Sverige behandlas som Lammungar. Jag råkade säga det där R-ordet (Rasist)vilket fick många att gå i Taket. Jag tror inte att någon Religion är mer Terrorbenägen än någon annan men hävdar bestämt att Kriminella, vilka de än är, ska Bestraffas.  Efter Sändningen drack vi kaffe och åt Semlor varpå jag med Grädde runt munnen for  till Sundsvalls billigaste Frisör (Enligt den mycket tunnhårige taxichaffisen som körde mig dit)och Saxmannen var en lågmäld Irakier. Han var inget vidare på Svenska men var en baddare på att Klippa Hår. 140:- !

Räkburritos hos Alberto med TM och lilla Hjördis.

Åter hemma i Byn tog jag en promenad och gick vilse. När snö blir till is i nya oväntade formationer läser jag Marken fel med den VitaKäppen. Kom  helt fel och begrep inte var jag var. Efter en stund kom en liten  Gube ut ur ett hus. Han upplyste mig korthugget om var jag var och det var 400 meter i helt fel riktning. Han körde mig i sin lilla bil till vägskälet där jag gått fel. Försökte prata med honom men han var lika tystlåten som Irakiska Frisören. Fick dock ur honom att han hade tre Grisar och att dessa mådde bra.  Det droppar från taken, gårdsplanen är Glashal och jag lyssnar på Tomas Bolme när han läser ”Hämden” av Reginald Hill. Handlar om en man som har ”allt” men som blir utpekad som Pedofil, Krossad och Förlorad. Bokens titeln antyder att mannen kommer att begå en Gruvlig Hämd.  Och så har en dag som Hamrats av Solen till en Gnistrande Medaljong glidit  iväg.

En tanke om ”FETTISDAG”

  1. På stycke nr 1 svarar jag: hade ett samtal med en av kvinnorna på jobbet som sa att om hon hade blivit adopterad vid födseln så skulle hennes liv ha sett helt annorlunda ut idag! Född i en missbrukarfamilj är inte lätt.

    På stycke nr 2 svarar jag: läs Mattias Gardells bok ”Islamofobi”. Hur intressant som helst och du får verkligen ett annat perspektiv på tillvaron!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.