RÄTT=FEL=RÄTT

Vinden är vässad över Djurgården och denna lördag trängs motionärer med flanörer. Gångarna är delvis bara, grusknastrande och fläckvis såphala av is. Vindbyarna för med sig den unika lukten av Park-vår: Svampig jord, hundbajs och svagt av stad. Under Ttäden ligger glansigt grovkornig snö och vägrar ge upp.

Urban och jag har vårat gående gubbseminarium. Det var ett tag sedan sist och vi uppdaterar för fulla muggar. Urban undrar hur den senaste Ring P1-perioden var? Han var i Italien, eller var det Ukraina, och hade inte möjlighet att lyssna.

Jag säger att det levde med både mjukisfrågor som den om huruvida män kan våldtas till hårda spörsmål som Libyen, jordbävning med Tsunami och kärnkraftshaveriet i Japan.

”Men vad är bra Radio?” funderar jag, ”Det kommer allt fler Medarbetare av MVG-karaktär som menar att bra är lika med RÄTT. Det betyder si och så många Procent av det ena och det andra. Allt enligt planen. När de gjort precis som det står i protokollet är de övertygade om att de gjort rätt. Ingen kan heller slå dem på fingrarna och hävda motsatsen. Men FEL kan också vara rätt men för att begripa det måste man känna efter och det är något obekant för duktighetsministrarna”.

Urban fattar genast galoppen och berättar om Robert McNamara. Innan han blev försvarsminister i USA var han vd för Ford. Han beställde som Fordchef en utredning om hur folk ville att en bil skulle se ut. Man drog ett medelvärde och gjorde den ratt, instrumentbräda, inredning etc. som de flesta sa att de ville ha.

Resultatet blev en bil med namnet. Ford Edsel.

Ingen ville äga den bilen och det trots att den var helt RÄTT.

Som försvarsminister gick det också åt helvete för McNamara men det är en annan historia.

2 tankar om ”RÄTT=FEL=RÄTT”

  1. Du verkar hänga upp dig på hunbajs hela tiden vilket är det mest naturliga precis som koblajer och fågelträck samt mänskliga äckliga exkrementer som nog fan är värre. Hundarna ÄR människornas äldsta vänner, narkotikahundar, sällskapshundar, polishundar, millitärhundar, brukshundar, lavinhundar, minröjningshundar osv. Människans äldsta vän blir sågad av Täppas för att den måste göra sina behov som alla andra. Täppas kanske tillhör dom otrogna hundarna som den korkade idioten Sadam Hussein gormade om, dåren Sadam talade ju alltid om otrogna hundar precis som väst använder uttycket grisar. Täppas kanske är en liten smygmuslim trots allt.

  2. Vad är bra radio? Jo just P1.. seriöst djuplodande in i folksjälen och inget ytligt reklamavbrott finansierat jippo. Vet inte vem som är chef på p1 nuförtiden, men grabben som är chef verkar inte ha fattat sista tiden att P1 lyssnarna vill inte höra det billiga sportfåneriet med publik i masspsykos om vilka som trixat in senaste bollen eller sista pucken i mål, eller Annika Lanz. P1 måste fortsätta vara seriöst. Vetenskap, religion, samtal, debatter, reportage, samhälle, historia och verkligt livsviktiga och intressanta samtal.

    Du nämner ford, vet inte vad du vet om bilar och bilhistoria men är det nåt jag vet nåt om så är det bilar och friheten denna uppfinning symboliserar. Ford billiga lågkvalitativa bilar, volvo lite bättre och mycket säkrare, aston martin engelska fantastiska dyra lyxbilar med förr i tiden engelska tveksam kvalitet men med själ och hjärta, eller japanska kvalitetsbilar som funkar o startar men dåligt designade utan själ o hjärta.

    Ja man kan dra paraleller mellan skräpbilar och kvalitetsbilar precis som med radiokanalerna, och smaken är ju som bekant delad som röven. Men alla verkar inte fatta att kvalitet inte alltid måste vara dyrare det handlar mer om smartare val.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.