9 MÅNADER KVAR TILL JULAFTON

Tack vare att man har en Greve som är sopran i Storkyrkans Gosskör får man, som den helylleförälder man låtsas vara, besöka en och annan Högmässa. Med den nyinfallna sommartiden sitter man där i kyrkbänken och känner hur själen, eller är det bara tidsomställningen, skaver. Eller är det kroppen? Under middagen igår Kväll (glömde Earth Hour) slukade vi och våra gäster en kalkon på nära 6 kg samt massor av gräddsås och potatismos med SMÖR i.

Det var Christer och Viktor som vi lärde känna i fjällen, Mats och Nina samt deras Christian (körföräldrar) och Urban. Det var, som mamma brukade säga; ”Gott och Kul”.

Det var mycket Folk i Storkyrkan och hela tiden skulle man resa sig eller sätta sig. Prästen pratsjöng men det var högkyrkligt kyskt snarare än besjälad gospelsnurr. Och så dagens text:

Det är Maria Bebådelse vilket betyder att det är precis 9 månader till Julafton. Detta är alltså den tid då Maria enligt legenden blev ”På Tjocken”. Det påstås att det var Den Heliga Ande som gjorde henne på det viset. Detta är en smula svårt att smälta. Josef måste ha varit antingen rejält puckad eller ett under av tolerans och vidsynthet. En man idag skulle knappast, hur Queer, HBT och Gud vet allt han var, köpa att partnern blivit påsatt av en gudomlig gas.

Fanns det brevbärare för 2011 år sedan?

En tanke om ”9 MÅNADER KVAR TILL JULAFTON”

  1. Den helige ande eller the great spirit som nordamerikanska indianerna kallar den är nog i stort samma, bara olika tolkningar liksom andlighet i övrigt inom dom flesta religionerna.
    Den helige ande eller the great spirit som nordamerikanska indianerna kallar den är nog i stort samma, bara olika tolkningar liksom andlighet i övrigt inom dom flesta religionerna.
    http://www.stockholmsspiritualistiskaforening.se/sioux.html
    Man kan åka in till dom mest isolerade byarna i någon djungel och där träffa infödingar som knappt haft kontakt med den moderna världen och vita förut, men dom har kontakt med andligheten och sina förfäder.I asien lägger dom symboliskt ut mat och dryck i minitempel till dom döda (andarna), I Kina smäller dom smällare i olika cermonier för att skrämma bort onda andar. Det gjorde ju vi i Sverige med på påskafton innan det blev förbjudet. Själv har jag inte riktigt bestämt mig för vilken religion som har rätt eller fel eller kanske alla religioner har rätt. Andlighet finns nog trots allt men svårt att veta vad det är som styr bakom kulisserna. Allting skapas ju av en tanke. Jag tror att allt finns, allt är sant, allt är möjligt bara man tror på det. Visste du föresten att att Sidharta Gautama också hade 12 lärjungar alltså 500 år tidigare.
    http://www.jesusisbuddha.com/paven.html

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.