(Bort) Förklaringar

Ute faller ett fjäderlätt vårregn men jag kommer inte ur sängen. Är anledningen att jag hörde ett nyhetsinslag denna morgon om att de som vaccinerat sig mot svininfluensa löper större risk att få ”Narkolepsi”? Jag verkar ha nappat omedelbart.

Igår när Greven kom tillbaka från skolan och lade sig sjuk sammanföll detta med att vi missade ett möte på hans Skola. Vi skulle tillsammans med Greven själv, hans Mentor och några andra lärare tala om hans skolsituation. Nu blev det inte så. Gone Fishing.

I Omklädningsrummet på Gymmet pratar jag med en man om vad som väger mest: Fett eller muskler. Han säger att de som just börjat träna brukar hävda att det är muskler. De vill tro att de blivit mer muskulösa när det i själva verket börjat äta mer och blivit fetare.

Det finns bortförklaringar till allt och jag tror att nästa stora boktrend, efter vågen av ”Självhjälpsböcker” blir böcker om (Bort) Förklaringar.

Komma för sent: Jag har en son som när han gick i skolan och missade skolbussen på fullaste allvar påstod att bussen gått för tidigt.

Vi ska alla dö: Sakta i backarna; bara för att alla gjort det hitintills behöver inte det betyda att man måste dö. Och skulle man trots allt göra det finns Livet efter Detta.

Alkohol: Ok men nästa öl blir den sista.

Otrohet: När han, den finfina New Age-snubben blir konfronterad säger han att det inte var hans fel. Det är hans Karma.

När hon blir ertappad säger hon till sin man att ”Det inte alls är som han tror”. Detta trots att det är precis så det är.

Bidra gärna med egna bortförklaringar så gör vi en bok och blir rika som troll.

3 tankar om ”(Bort) Förklaringar”

  1. Förklaringar (faktaböcker) finns det ju gott om.
    Oförklaringar (det oförklarliga och mystiska) finns det en hel del böcker av med.
    Bortförklaringar finns det en del böcker med också, som exempel (Ursäkta! Dråpliga undanflykter från verkliga livet) av Mats Holm. Har svårt att tro att böcker med borförklaringar är nån lukrativ bransch.
    Gällande ”New Age-snubben” och vikten av fett och muskler. Så sägs väl att new age är en bantarversion eller så att säga en lightversion av zen-buddism för västvärlden. En läkare försökte för snart hundra år sen föresten väga döende människor i dödsögonblicket för att ta reda på vad själen (anden) väger och kom fram till att kroppen lättade 21 gram, hans metod var kanske med dagens mått inte helt tillförlitligt, finns även en film ”21gram” med Sean Penn. Så man kan nog inte ta varken musklerna, fettet eller pengarna med sig in i himmlen efter sin tid på jorden. Själv tror jag inte andar väger nånting, lättare än luft lika svårt upptäcka med vanliga sinnen som radioaktivitet och radiovågor.Andar, änglar och demoner finns inristade i grottor och på stenar sen begynnelsen och stenåldern därför har jag lite svårt att tro att någon religion skulle ha patent på dem. Fantasier, drömmar och uppenbarelser är nog verkliga och sanna dom med liksom helige ande något som finns men vi ännu inte kan ta på eller förstå riktigt och inte någon kemisk substans som slumpartat från ingenstans utvecklas i hjärnan.
    Jo.. det finns nog verkliga stenrika troll också bara man tror på dom.

  2. Den bästa bortförklaringen alla kategorier som jag har hört, är denna:

    Jag arbetar inom statens tjänst med människor som har gjort något olagligt och sedan får sitta och begrunda sina handlingar inom lås och bom. En medelålders man, som kört onykter för tredje gången, hamnade i min terapisoffa där han försökte förklara hur det kunde hända.
    Första gången han blev tagen av ”farbror Blå” var när han kom på efter en sen kväll i goda vänners lag, att han hade ju datumparkering. För att inte riskera böter så bestämde han sig för att chansa och flytta bilen bara några meter. Men se där! Lagens långa arm råkade som av en händelse bevittna detta och det blev böter, dock av annat slag än de han ville undvika från början.
    Den andra gången hade han gjort som sig bör och inte flyttat bilen hur som helst. Denna gången hade han införskaffat en alkomätare från Claes Olsson. Efter att blåst i denna och fått klartecken så började han att hitta en ny parkering. ”Farbror Blå” var på plats även denna gång. Detta var dock inte något som oroade min klient eftersom han hade sitt på det torra. Lagens långa arm höll inte riktigt med och det blev böter även denna gång.
    Den tredje gången, som var anledningen till att han satt där han satt, var denna: klienten var inte dummare än att han förstod att det var fel på alkomätaren från Claes Olsson så nu slog han på stort och köpte ett annat dyrare/pålitligare märke även om den också såldes på Claes Olsson. Återigen ställde denna förhatliga datumparkering till det för honom och han kände sig tvungen att flytta bilen. Men nu hade han riktiga doningar och utan att tveka skred han till handling. Återigen var ”farbror Blå” på plats (måste ha varit deras favoritställe av någon anledning) men deras alkomätare stämde inte överens med min klients denna gång heller.
    Min klient kände sig förbittrad över att handeln på detta sätt lurade sina medborgare att köpa skit! Hade de inte sålt sina mätare hade han aldrig hamnat i denna situation.

    1. Fy fan vad kul med den där snubben som var något av en förnekelseexpert!
      För min del vill jag att Claes Olson ska vara en tummad katalog och drömmar. Känner mig lite obehaglig inne på ett CO-Varuhus. Nu förstår jag varför. Denna på ytan så beskedliga verksamhet ”Gubbdagis” döljer ett satans fiffel som gör att hedervärda medborgare torskar.
      Han måste absolut få vara med i Den Stora Boken om Bortförklaringar.
      Hej från Täppas.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.