THE SALAMI THEFT MYSTERY

Om man har 3 hekto grovt skivad Pepparsalami så vill man ha det. Har man inte den Salami man borde ha känner man salamismärta.

For med Björn till ICA Starks i Harmånger och bunkrade upp inför H:s och Grevens ankomst. Lille Oskar i 5:an stod med sina kompisar vid tuggummiautomaten och annonstavlan med lappar om Kaniner till salu och bortsprungna katter. Han hade hål i öronen komplett med pråliga örhängen. Det är inte meningen att jag ska begripa modet bland 5:e-klassare i Harmånger. De kan ha sina öron för sig själva bara jag får min Salami.

Kundvagnarna gnisslar trött, P4 skvalar ur högtalarna och folk morsar godmodigt. Det är vardag men ändå en antydan av party. Det är fredag em i Harmånger.

Dröjer vid den köttdisk där Greven ända sedan unga år fått en skiva falukorv av de snälla tanterna och kvinnan bakom disken säger: ”Hej Täppas”.

”Salami” säger jag och förtydligar ”Pepparsalami”. Hon fattar genast galoppen. Damen skrider omedelbart, den så typiskt Harmångerska handlingskraften, till verket och smäller igång salamiskivaren, denna lyckans giljotin.

”Herregud, vad Salami” säger Björn.

”Jag älskar Salami” säger jag. Det är en onödig kommentar men något ska man ju säga medan man står och väntar på ett paket med Skivad Pepparsalami en fredageftermiddag på ICA Starks i Harmånger.

Mot kvällen anländer H och Greven. Den senare suckar uppgivet när jag tar fram paketet med Pepparsalami. Han är för ung för att förstå.

Kryper till kojs och vaknar till den helg som enligt väderleksrapporten ska bli så paradisisk. Morgonen är allt annat än paradisisk: Salamin är borta!

Letar överallt men den satans Salamin är puts väck. Kylskåpet rymmer en dånande salamifrånvaro.

Väcker Greven och gastar:

”Var är min Salami?”

”Dra åt Helvete!”, morrar han från djupet av sitt duntäcke. Han försäkrar att han inte har rört Salamin. Faktum är att han inte ens skulle vilja ta i den med tång.

Det är då jag får en närmast översinnlig ingivelse och känner ovanpå kylskåpet. Där ligger paketet med Salami och då det är bara jag som lägger saker ovanpå kylskåpet behöver man inte var Sherlock Holmes för att förstå att det är jag själv som på så sätt gömt Salamin.

Ett, kan tyckas, litet problem som ändå ger ett svar på frågan varför det är så besvärligt att leva på den här Jorden. Människor gräver hela tiden gropar åt sig själva och jag är en av dem.

En tanke om ”THE SALAMI THEFT MYSTERY”

  1. Hörru…. rensa kaffefiltret från ditt tidigare inlägg, mitt inlägg var seriöst menat, och du verkar också ha svårt att slita dig från det som dom flesta inte vill förstå eller vågar prata om. Angående Salami.. om du känner dig osäker på om köttet är från en åsna i Afghanistan, en camel eller en Polsk kossa importerad genom Danmark till scan?? Så kan jag ge dig aktietips du bara kan drömma om. Man kan bli rik som ett troll!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.