S:T GÖRANS SJUKHUS, ONSDAG

Doktorn rakar, sätter tejp och sprutar in bedövning i bröstkorgsfläsket. Sjuksystrarna fladdrar omkring som muntra fjärilar och assisterar. Medan läkaren skär med skalpellen berättar hon att hon har en 14-årig dotter som inte vill bli lik henne. Hon kommer från Iran och har korpsvart hår. Dottern är blond och grönögd som sin pappa så vad gnäller flickan om?

Jag berättar att jag har en Greve där hemma och han vill inte för allt smör i Småland bli lik mig. Förhållandet till våra barn är således mer av pubertetsnatur än en kulturell spricka.

Efteråt, när jag fått min Elektroniska Hjärtövervakningsmojäng utplockad och förklarad frisk, får jag kaffe och smörgås.

Det är en man med Eritreanskt ursprung som kör mig hem. Han är mycket trevlig och jag har åkt med honom förut. Vi lyssnar på Alexandra i Ring P1, hon med sitt Grekiska påbrå, och fnissar där det ska fnissas och suckar uppgivet på ställen det är läge för det. Tillsammans spetsar vi öronen på det sätt man som programmakare önskar att alla lyssnare gör.

Jullan kommer från skolan och följer mig till Hötorgshallen. Vi köper Kalkon nr.3 och det inom loppet av endast några veckor. Luften kokar av röster och dofter från hela världen och jag begriper inte vad SD har för problem med människor som inte är uppfödda på Kalaspuffar, Surströmming, Lättmjölk och Lingon.

4 tankar om ”S:T GÖRANS SJUKHUS, ONSDAG”

  1. Nä tänk om dom försvann från vårat samhälle en endaste vecka – vad skulle hända då? Leve mångfalden!

  2. HJÄSP.. återigen vill täppas fjolla runt om saker som han inte begriper sig på!
    Panelen i ring P1 har gått till botten och bestämt sig i hjäsp.. klysschan 0% rasism och i sina obelästa okunniga nolll procentare gått till botten om saker som dom inte har det ringaste om. JO.. själv jobbar jag på ett av sveriges största företag och umgås dagligen med människor från jordens alla hörn..Jag har även rest runt i länder i asien och mött världens trevligaste människor.HJÄSP…

    SD ”ÄR” inget rasistiskt parti HJÄSP…… förstår man inte innebörden av SD är det lika bra att ansluta sig till övriga loosers som Mona Sahlin och resten av den totalt askorkade socialdemokratistka fd. maffian he he he…. nää som tur är har dom korkade svenskarna vaknat upp… och sossarna kommer tyvärr aldrig mer till makten..

    1. Gunnar!

      Med all respekt för din breda erfarenhet och världsvana kan du knappast förneka att många saker, från städning till läkarmottagningar, inte skulle fungera utan invandrare.
      Givetvis har invandringspolitiken dragits med och fortfarande dras med, stora problem. På sikt kommer även vi här i vårt hörn av världen att kunna handskas med verkligheten. Jag tror dock knappast att SD kommer att vara de som är med om att lösa svårigheterna.

      Hej från Täppas

  3. Jag får alltid mina fördomar bekräftade när det gäller SD-anhängare, och så även denna gång. Människan kan inte ens stava till det ursvenska ordet ”gäsp”. Men nu inga slag under bältet för det säger mer om mig än något annat. Skäms T! Så. Nu har jag daskat mig själv i rumpan…

    Invandrare eller inte, dum i huvudet eller inte. Alla är vi lika och ju mer jag ser mig omkring i världen så stämmer den teorin. Pappskallar finns överallt, både svenskar och utlänningar, men framför allt så finns det en massa härliga människor överallt runt vår fina jord.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.