JOAKIM PIRINEN LIVE

Dagen skiftar från tät värme till något vass i kanterna när Tuija och jag promenerar till Rönnells Antikvariat på Birger Jarlsgatan. Det sitter folk överallt på trottoarserveringarna och Stureplan börjar pumpa upp sig till ”Snabba Cash”.

Kommer lite sent, hamnar utanför själva läsesalen och missar tyvärr större delen av Agneta Klingspors uppläsning. Efter pausen placerar vi oss mer centralt, lyssnar på Joakim Pirinen och myser kultiverat bland Pirinenförtjusta damer i kulturtantklädsel á la Stan (INTE Marimekko eller Gudrun Sjödén eller Batiktunikor och trähalsband) utan avspänt elegant svart samt Kulturherrar i yngre medelålder, kavaj och vaxad mustasch. Tuija och jag smälter in som osten på en Pizza.

Joakim Pirinen är självsäkert StockholmsBohemisk och läser korta absurda stycken ur sin senaste bok. Det vilar en Andeav-surrealism, Dada och ”Blandaren” på Marrockan över texterna. Om man struntar i logik, mål och mening kommer innehållet till en på ett såväl vardagligt som hemlighetsfullt sätt. Det är skönt att sitta där, smälta maten och lyssna på knäppa och underskruvade texter. I sämsta fall blir det Ordekvilibrism för sin egen skull men plötsligt öppnas porten till något nytt häpnadsväckande ställe. Där är det riktigt skoj att vara.

En tanke om ”JOAKIM PIRINEN LIVE”

  1. Blandarden på marockan, fy fan. Blandaren plus alla som säljer den borde förbjudas. Trevlig Valborg!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.