ÅKERSBERGA, SÖNDAG

Det trillar ett iskallt vårregn över vägar, rondeller och viadukter. Trots GPS:en råder det delade meningar i bilen om vart vi egentligen ska. Att en avslagen söndag förmiddag i Åkersberga ställa den ytterst existentiella frågan om vart vi är på Väg har för en gångs skull ett klart och koncist svar, ett tydligt definierat mål. Till slut parkerar H utanför en skola, eller är det ett badhus, vad är inte lätt att säga men längst bort, bakom alltihop, ska Grevens lag i Amerikansk Fotboll, Djurgården U 15, spela match mot Roslagen Bulldogs.

Ett par väldiga tjurar betar och glor under lugg i en hage mellan planen och skogen. Det är värsta Roslagsidyllen med vildväxande Gullvivor, tovigt och förmodligen fästingtätt gräs som kantar själva spelplanen. Greven säger att en Åkersbergagangster på cykel bär en T-shirt med texten ”Fuck You! I drive a Volvo”.

Vi en pilot, en radioman, en psykoterapeut, en IT-kille och en sjuksköterska är allesammans helylleföräldrar som engagerade följer spelet. Det tjoas, visslas och stånkas. En coach ropar på bred Amerikanska till laget.

De där satans Bulldogs är förkrossande överlägsna under första delen av matchen. Jag försöker inspirera mina kollegor inom föräldrakåren genom genom att påstå att det är mediokert att vinna men STORT att förlora. De tror inte på mig och när matchen vänder och våra grabbar får vind i seglen tror inte jag heller på mitt eget skitsnack.

Det var så nära att vårt lag vann att man nästan kan säga att de gjorde det.

En gubbe står utanför det där huset, vad det nu är, och säljer torkat Renkött. Jag köper en mycket läcker bit. Greven för sin del får en Hamburgare, Strips och en trave Kycklingvingar.

Tränaren Xavier peppar lagetHelylleföräldrarGreven och Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.