LÖSÖGONFRANSAR

Väderleksrapporten lovar hyfsat väder, +20 och uppehåll när Jullan gör sig redo för sin Studentexamen. Musiken, ”Veronica Maggio” och ”Miike Snow” står på full volym medan hon springer av och an som en förväntansfull och kraftigt parfymerad Antilop. Kläder, smink och Antonia som sms:ar och undrar om hon ska ha lösögonfransar.

Först blir det Champagnefrukost i Humlegården följt av själva utspringet och så det där flaket. När hon talar om det sistnämnda låter det som om kriget står för dörren.

”Hejdå Puss Puss och vi ses sedan!”

”Visst, men vänta nu, ska du ha kort klänning OCH stringtrosor?! Det kan finnas jättemycket Fästingar i Humlan!”

”Hejdå!”

En tanke om ”LÖSÖGONFRANSAR”

  1. Var på stan med min dotter igår. Hon sa att hon får ångest när hon ser de glada studenterna på flaken. För eligt henne är det här är det sista organiserade som många har för en lång tid framåt. Nu ska dom själva börja börja styra upp vuxenlivet, söka jobb, fundera på vad dom ska göra av sina liv och få se hur svårt det är. Hon har tre års erfarenhet av ”efterstudentenlivet” och tycker att mycket varit jobbigt. Men de halvnakna, ölindränkta studenterna dom tänker inte på det dom bara sjunger Fy fan va vi e bra! Och den lilla stråfen kan dagens unga behöva som ett mantra när dom ska ut och möta verkligheten. Jag önskar alla lycka till!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.