SJUNG OM STUDENTEN

Utspringet på Östra Real är som en korsning mellan Rave-party, familjefest och totalt vansinne. En karavan lastbilar, en konvoj till framtiden?, står på Karlavägen och väntar på sin last av upphetsade studenter.

H gillar inte när de skvätter öl men Greven ställer sig med hängande tunga mitt i det skummande regnet. Vi drar oss hemåt och förbereder festen på gården.

Jullan återvänder från flaket blöt som en nydränkt kattunge. Chokladfontänen bubblar och plötsligt är gården full av nära, kära, bekanta och inte minst Jullans kompisar. Det blir absolut hur kul som helst. Jullan försöker dricka Björn under bordet och lyckas rätt väl. Hennes morfar sitter i vimlet inrullad i en filt som en nöjd gammal fjärilspuppa. Rosévinet och det vita, båda Felix förslag,rinner som en flod men Roland fnyser åt ”Kärringdrickat”. Men var i helvete är maten? Ringer några samtal, och hoppsan, ett misstag har begåtts och två timmar senare anländer en löddrig taxi med massor av hastigt ihopkommen festmat. Det går ett sus genom församlingen.

Tjofaderittan vilken kul fest! Och Jullan är glad, så Glad.

Jullan Festmaten framdukad Jullankompisarna Anna, Filippa och Kajsa Gustaf, Jullan och Karin
Studentfirarea Urban, Täppas och Björn Ernst Brunner och Täppas Täppas och Per-Julius Jullan, Hjödris och TM

En tanke om ”SJUNG OM STUDENTEN”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.