HUNDPOJKEN

HundpojkenDet är inte bara den täta värmen, en vilsen fluga och två blodtörstiga myggor som hållit mig vaken de senaste nätterna.

Jonas Malmsjös inläsning av Eva HornungsHundpojken” är fenomenal. En liten pojke, 4 år, bli lämnad mitt i vintern i en sönderslagen lägenhet belägen i ett fallfärdigt hyreshus i Moskvas utkanter. Han är fullständigt ensam i hela världen och efter några dagar söker han sig ut i staden. De fattiga har nog med sitt och de rika rynkar på näsan och nonchalerar den snorige parveln. Det är i det hopplösa läget han blir adopterad av en hundfamilj. Han får dricka ledartikens mjölk och sova bland slickande nosar och varma pälsar

Pojken hamnar i ett lortigt och stundom livsfarligt men ändå betydelsefullt sammanhang. Hundfamiljens liv hänger ihop och han blir en del av det, lär sig jaga och dela sin fångst med de andra i gruppen. Till skillnad från utstötta barnhemsbarn sitter han inte och vaggar i ett apatiskt ingenting. Den här pojken blir en mycket kompetent och våldsam överlevare. Ständigt lurar döden men kärleken är hela tiden närvarande.

Vilken berättelse! Vilken Ljudbok!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.