LIVET BITER IGEN

I värmen blir dagarna drömlika. Vad är verklighet och vad är svettiga hallucinationer?

Sommarens olika bett är inte bara kvitton på att man faktiskt lever utan även en plåga. De kan trots det, även för de som vanligen inte betraktar sig som masochister, ge en förhöjd livskänsla.

Jag har klåda – alltså finns jag.

Myggor sticks och betten kliar på en gång men det blir inte långvarigt. Men man kan inte vara för säker då betten kan börja klia igen och igen.

Ett par myggor kan förvandla ett sovrums trygga mörker till lömsk terror.

Bromsbett blir stora, fula och kliar ilsket. De går över ganska fort. Det finns över 40 arter bara i Norden och det är honorna som med sina stilettliknande munnar sprättar upp sina offer.

Myror, alltså s.k. pissmyror, svider till och så blir det tioöringsstora platta rodnader. Efter ett dygn kan de förvandlas till vita upphöjda bullar som kliar något alldeles infernaliskt. Detta kan hålla på under flera dygn.

Geting. Det är en helt annan liga. En akutsituation men en sak är säker: Man ska se till att pilla bort den efterlämnade gadden.

Humlan som klämts fast i brallorna efterlämnar ett kaffefatsstort ömmande brännmärke. Tiga, lida och kylbalsam.

Huggorm. Bettens jumbojet. Inte kul att få men härliga som skrythistorier i novembermörkret men dessa bett är verkligen ändå inget att stå efter.

En sak är klar; det kan komma dagar då man skulle ge nästan vad som helst för ett par kliande bett.

En tanke om ”LIVET BITER IGEN”

  1. Är man som jag allergisk mot myggbett så kliar de i veckor efteråt och blir bara värre klåda och större bett efter några veckor. Bot finns tack och lov med Clarityn. Det var inte kul att bo i norr och vara myggallergiker.

    Bromsarna är som kamikazepiloter på kalhyggena, enda skillnaden är att de, bromsarna, överlever. Jag är skiträdd för de när de anfaller bilen och bombarderar bilrutan för att komma åt mig. Smarta jävlar!

    Har man en gång lagt sig att sola på gräsmattan och missat att kolla om det finns pissmyror där så gör man inte om det. Rotborste i badkaret under flera timmar hjälper men man behöver en kompis som hjälp för detta.

    Getingen sticks en gång och efter ett par timmar är man ok. Inga större problem.

    Att gnugga in en humla i fotknölen är inte att rekommendera! Speciellt inte som det visar sig att man är känslig för detta. Blått, svullet och gå med kryckor i två veckor. Tjohoo!

    Huggormen var det lindrigaste bettet! Den sprutade inte in giftet utan det blev två små hål att fascinerat titta på! En ny erfarenhet utan större skador.

    Skönt att bo i storstan och slippa allt detta. Som min systerdotter Cilla säger: tänk att bo hos moster i Stockholm och kunna sova med öppen balkongdörr hela natten utan att bli biten av något!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.