JORDGUBBSLOPPET 2011

När deltagarna i Jordgubbsloppet sprungit i mål vid Jättendals skola får de äta hur mycket jordgubbar de vill. Hela dalgången är ett ymmighetshorn fyllt med jordgubbar.

Som vanligt har vi vattenkontroll vid Åvägen och hela bygden lubbar flämtande förbi. De yngsta är i 10-årsåldern medan andra är runt de 80.

Björn glider förbi i sin praktfulla Cheva och önskar oss lycka till med vår vätskekontroll.

Oskar Wallin och hans pappa Ronny kommer för att hjälpa till och när Oskars storasyster Elin springer förbi bjuder han henne en mugg saft.

Upphetsade högtalarröster rullar över åkrarna men i vår avkrok av byn hörs mest Svalorna, trampet av sportskor (fast två sprang barfota) och torra strupar som klämmer i sig vatten eller saft.

Vi är alla överens om att årets vattenkontroll blev en exempellös framgång.

Vem som vann? Tja, inte en susning men det viktiga är att man får äta Jordgubbar och känna sommaren som en kravlös omfamning.

PS)   Jo, en liten detalj för rätt ska vara rätt och om sanningen ska fram var det en tjej som annars är bra på skidor som vann Jordgubbsloppets långa sträcka i damklassen 12,8 km. Hon heter Charlotte Kalla och det var hennes pojkvän Andreas som vann herrklassen samma sträcka. Gubbarna i byn, även de mycket gamla och väldigt stela, hjular över åkrarna och slår frivolter av upphetsning. Jordgubbsloppet fick denna dag en saftig dos av Star Quality.

OskarOskar ger Elin saftBjörn glider förbi sin Cheva

En tanke om ”JORDGUBBSLOPPET 2011”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.