RÖSTBOXNING

Måndag morgon och himlen är enligt Rickard, han som kör bilen upp längs E4, överdragen med en grå hinna. Men solen ligger på lur.

Matilda, som producerar, har tappat rösten. Hon kommer med sin man Leif som ska sköta snacket. Hajen är som vanligt på gott humör.

In i Studion och på med lurarna.

Det är Pridefestivalens första dag och en man från Karlstad uttrycker sitt djupa missnöje. Han känner ingen feststämning. Vi smågruffar lite om detta. Jag säger att kärleken väl är det viktiga och sedan kan det vara lite som det vill. Det tycker inte han.

Kort därpå ringer en man från Västsverige. Han menar att massakern i Norge visserligen utfördes av en etnisk norrman men att det var Al Qaida som låg bakom. Detta hade han inhämtat gud vet varifrån men jag anar att det kom från en sjuk högerextremistisk hemsida. Plötsligt kände jag igen mannens röst. Han är nazist och dömd för olaga vapeninnehav och ringde denna dag under annat namn. En riktigt ful fisk. Släppte tillbaka honom ned i eterhavet.

Då ringer en dam från Sveg och vill slå ett slag för homeopati. Jag menar att det inte finns någon naturvetenskaplig empirisk och evidensbaserad forskning som stöder homeopatin. Hon menar att jag inte fattat ett smack. Vi slutar lyssna på varandra och samtalet utmynnar i värsta grälet.

När programmet är över har jag puls 190 och ett förmodligen kraftigt förhöjt blodtryck. Men lite får man stå ut med. It comes with the territory, som engelsmannen säger.

Och du, damen i Sveg, läs gärna en bok som heter ”Salvekvick och kvacksalveri” av Simon Singh och Edzard Ernst. Den är en genomgång av en massa metoder som inte har någon verkan, om man inte tror på dem, men som ändå kostar bussigt med pengar.
Lyssna: Ring P1

34 tankar om ”RÖSTBOXNING”

  1. Ja jisses!
    Jag uppmanades att lyssna på denna sändning och det gav upphov till många motstridiga känslor. Jag skrattade och kände samtidigt sorg. ”Al-qaida-killen” tog priset med sitt snack om yttrandefrihet. Så här ligger det till – Ja du får säga vad du vill, men om någon drar slutsatsen att du är knäpp på grund av vad du har sagt är inte det i sig ett brott mot yttrandefriheten, det är en slutsats. Du får säga vad du vill – sedan kan du bli anmäld. Yttrandefrihet innebär att du inte blir censurerad på förhand. Det innebär INTE att du får säga vad du vill och förbli oemotsagd.

    Jag trodde han tog priset, sedan kom förstås ”Homeopaten”.

    1. När man bemöter människor som du gjorde när jag ringde in om den underbara Homeopatin, då undrar man vart kunskapen har tagit vägen. Vet du en sak Teppas allt handlar om dig och hur du behandlar dig själv.

      En mycket star kvinna från Härliga Härjedalen som älskar sig själv och brinner för det hon gör, det kan ingen ta i från mig.

      Bliss Homeopat Inger Agnar-Andersson

      http://www.agnar.nu

      1. Jag tycker du gjorde mycket bra ifrån dig när du berättade om homepatin. Däremot fick du ett mycket fult bemötande av en programledare som alltid vet bäst och mest, som avbryter, är hånfull och nedlåtande.
        En programledare skall precis som du sade lyssna på uppringaren och vad denne har att säga och inte hela tiden prata själv.
        Att homeopatin och andra alternativa behandlingsmetoder har god effekt är vi många som vet. Det finns en brist hos sjukvården som inte vill samarbeta. Det finns penningintresse från läkemedels-industrin.
        Tyvärr tror jag inte att några piller i världen, vare sig homepatiska eller konventionella läkemedel hjälper mot programledarens beteendestörning.

      2. Jag tycker att du gjorde mycket bra ifrån dig när du talade om homeopatin. Tyvärr blev du illa bemött av en programledare som alltid vet bäst och mest, som kränker, insinuerar och som har en allmänt nedlåtande attityd till dem som ringer.
        Att homepatin och andra alternativa behandlingsmetoder fungerar är vi många som vet. Mycket vore vunnet om sjukvården ville samarbeta. Det finns en luktativ läkemedelsindustri.
        Tyvärr tror jag inte att det finns några piller, vare sig homeopatiska eller konventionella läkemedel
        som kan bota programledarens beteendestörning.

        1. Angående läkemedelsindustrin så är det frågan om pengar hutlösa pengar för att hålla människor sjuka, de vill se människor sjuka för att tjäna stora pengar, och en massa arbeten försvinner också om människan blir frisk.
          Vilket samhälle vi lever i jag hoppas att flera människor vaknar upp och inser vart felet ligger. Öppna upp den högre intelligensen alla och inse vart ni är på väg som äter kemiska mediciner.

          Mat är din medicin, din livsstil är din terapi.

          Lycka till från Homeopaten Inger Agnar-Andersson i Sveg

          http://www.agnar.nu

  2. Han har ju iaf rätt i att muslimska grupper till en början tog på sig skulden för dådet i Oslo.
    Det nämndes såväl i Radio/TV som i tidningar.

    Inte så konstigt eftersom extremister av alla sorter använder våld för att nå sina mål.

  3. Låt oss reda ut begreppen. Det är alltså ”högerextremism” när en kristen norrman uttrycker nationalsocialistiska åsikter mot muslimer? Men det är en ”humanitär rättighet” för en muslimsk arab att uttrycka nationalsocialistiska åsikter mot judar? Det där låter ju jättekonstigt – eller hur, Täppas?

    Eller kan det kanske vara så att socialism, kommunism och nationalsocialism faktisk är tre fula trynen på ett och samma rödbruna svin?

  4. Och Täppas hade nästan rätt när han svarade att många knäppskallar tar på sig skulden för att få uppmärksamhet. Det är lite skillnad när en terrororganisation tar på sig ett dåd som de inte ligger bakom – de gör det som ren chansning: om de kommer undan med att ”skruda med låtna fjädrar” har de inte lagt några egna resurser, men får ändå uppmärksamhet riktat till sitt ”budskap”. Är inte det förfarandet relativt vanligt? Det är klart lite enklare att köra det tricket om bombmannen spränger sig själv också, eller kommer undan. Om någon islamistisk terrorgrupp tog på sig skulden inledningsvis gjorde de inte det som stöd för Breivik. Han har nog ytterst lite stöd i de kretsarna, särskilt om de har bemödat sig att läsa hans ”Manifest”.

  5. Hej
    Kan inte förstå hur man kan reta upp sig på homeopatin. Problemet är att du förstår inte vad det handlar om. Du måste titta utanpå vetenskapens gränser då förstår du. Tänk längre än vad näsan räcker. Allt kan inte förklaras med vetenskap.Det kommer vi se mer i framtiden….

  6. Hmmm, LenaMarica..

    Jag har arbetat hos antroposoferna förut. De gör mycket som är väldigt bra, men när man låter utvecklingsstörda betala dyrt, från sin lilla pension, för att använda mediciner som inte har några dokumenterade effekter, så är det faktiskt lurendrejeri. Under alla år jag arbetade där så såg jag inte att en enda av medicinerna gav den effekt som utlovades. Och de utvecklingsstörda tror jag inte påverkas av placeboeffekten. Därtill är det etiskt fel att använda icke evidensbaserade mediciner på människor som inte har förmågan att välja, så bara där blir det fel.

  7. Intressant vad gjorde du hos antroposoferna? Sedan är det ju så att ser man ingen effekt så ska man inte fortsätta. Men det finns studier gjorda på djur och dom känner knappast heller någon placeboeffekt. Tänk att istället för att använda antibiotika till ex kossor, vilket gör att vi också får i oss det när vi äter köttet, kan man istället använda homeopatmediciner som stimulerar den egna läkningskraften och inte slår inte ut hela kroppen som antibiotika gör.

    Hälsningar
    Lena

    1. Intressant att du tar upp detta med djur Lena, jag behandlade en häst för många år sedan och CID tog 3 st SM Guld i distansritt, du Teppas du sade i ditt program att man måste tro för att bli frisk, tro det gör man i kyrkan, man behöver inte tro för att homeopatin skall fungera. Så där har du åter fel.

      Bliss Inger Agnar-Andersson i Sveg

      http://www.agnar.nu

    2. Måste bara tillägga att man går ju inte och betalar ca 90.000 kr ur egen ficka för att läsa homeopati och basmedicin på distans och samtidigt jobba extra för nöjes skull. Nej detta gör man för att man vet och har sett hur bra resultat man kan få. Men som sagt du botar ju inte alla. Och utvecklingsstörda har ju redan kanske stora skador och där kan det ju vara knivigt det kan jag hålla med dig om.

      Hälsningar
      Lena

  8. Själv har min vän och jag gjort ett experiment, evidensbaserat, eftersom vi testat detta flera gånger under flera år och med många människor. G&T metoden heter den.
    Man tager en klassisk blandning av Gin & Tonic och mäter alkoholhalten innan man druckit och efter att man druckit den.
    Nästa dag så tar man mer Tonic och mindre Gin och mäter likaså. På detta sätt fortsätter man varje dag tills det finns en droppe Gin kvar i samma mängd Tonic. Nu borde man enligt homeopatins regler bli riktigt dyngrak men detta har ännu inte hänt till vår stora förvåning.

    Skämt åsido: jag tror visst att homeopater ibland kan hjälpa andra men inte beror det på de utspädda medicinerna, utan mer på att läkarna är mer lyssnande och använder (outspädda) örttinkturer och salvor. Däremot skulle jag aldrig någonsin leka med mitt liv om jag hade diabetes, cancer mm!

    1. Ja du den var gammal den har man ju hört förr. Men du svarade inte på vad du gjorde hos antroposoferna? Du måste ha gjort en helomvänding efter detta. Att homeopaten är karismatisk och att man tar sig tid är andra saker som gör patienten frisk enligt läkaren.
      Men jag har en motfråga. Hur många tror inte på läkaren (ex vära äldre) och dom blir ändå inte friska. Vad säger du om det då?

  9. Av en händelse råkade jag slå på radion just när du talade med en homeopat. Fö lyssnar jag ogärna på dig. Istället för att lyssna på vad uppringaren ville förmedla om det hon arbetar med och tror på så
    avbröt du ideligen, käftade emot, korrigerade, och med en imponerande hånfullhet sågade du hennes information.
    Du tog dig rätten att avvvisa henne med att homeopatin är bluff.
    Jag upplever att du är en riktigt utstuderat elak empatilös egocentriker och att du tycks njuta av det. Det är inte klädsamt.

  10. Flicka med utvecklingsstörning och downs syndrom blev frisk utav homeopatisk medicn, hade en besvärlig mage och eksem frisk i dag, en go liten tös.
    Hennes mor hade mycket besvärliga urinvägsinfektioner, hade under många år vandrat runt i sjukvården med detta, men blev inte frisk. Kom till mig efter att ha läst om mig i en veckotidning, och vad jag gjort med svåra urinvägsinfektioner som homeopat. Hon hade prövat många andra alternativa metoder runt om i Sverige innan hon kom till. Hon är frisk i dag, så homeopatin fungerar underbart för oss människor.

    Homeopat Inger i Sveg

    http://www.agnar.nu

  11. Till Inger: Du kan väl inte på fullt allvar mena att flickan blev botad från utvecklingsstörning och Downs syndrom av homeopatmedicin??

  12. Du skriver att du efter programmet idag hade 190 i puls och kraftigt förhöjt blodtryck. Varför då? Hur kommer det sig att du är så rädd? Tuff macho på ytan men liten och rädd inuti.

    1. Hej Linnea!
      Du har så rätt, så rätt. Jag är en störtmes. Men du har helt fel i en annan sak: Jag är ingen macho.
      Kram från Täppas

      1. Stackars ynkliga mes som måste trampa på andra för att själv bli någon. Hur är det med självkänslan?

    2. Jag triggade i gång något hos Täppas som han inte gillar hos sig själv. Det är underbart att ha så mycket kunskap om helheten. Mina kunskaper kan inte Täppas ta ifrån mig, jag ser och hör hur man mår, det är ett underbart yrke att få vara en sådan homeopat som har utbildat sig mycket under dessa 12 år, vilka kunskaper jag har, wow jag är verkligen lyckligt lottad.

      Homeopat Inger Agnar-Andersson
      som ser mirakel med varje klient

      http://www.agnar.nu

  13. Kära Homeopativänner!
    Det är inte lätt att diskutera denna fråga eftersom den bygger mer på tro än på vetande. I vårt hyfsat fria land får man tro på vad som helst. Jag tror inte på Homeopati.

    Dock ångra jag och ber om ursäkt för att jag var så brysk mot den inringande damen från Sveg. Kanske tappade jag koncepterna för att det gör så ont i mig när många okritiskt går på bluffen.

    Människor som blir kyligt och snorkigt bemötta av skolmedicinen får kanske av Homeopaten ett varmt och empatiskt mottagande, och, det är väl inget fel med det heller Skolmedicinen kanske säger: tyvärr kan vi inte bota din sjukdom. Möjligen säger Homeopaten: Det där kan vi ordna. Klart att en ledsen och uppgiven person hellre lyssnar till ett positivt budskap.

    Men om man vill bli botad från en verklig patogen-sjukdom bör man undvika kloka gummor och dito gubbar.

    Ett av mina barn skottade en gång a misstag i sig en hel burk med homeopatpiller. Jag ringde oroad Giftinformationen och fick beskedet att jag inte skulle bekymra mig. Pillren hade ingen som helst verkan på något sätt.

    Homeopatin har inget stöd i etablerad akademisk evidens och empiriskt utförd forskning.

    Åter igen: Läs gärna boken ”Salvekvick och kvacksalveri” eller på engelska ” Trick or treatment”.

    Hej hopp från
    Täppas

    1. Du har all anledning att be den uppringande homeopaten om ursäkt.
      Bemötandet har renderat dig ett flertal minuspoäng. Många har reagerat, flertalet av dessa hör inte av till dig eller till din arbetsgivare.
      Du förnekar dig fortfarande inte, utan fortsätter att insinuera att homeopatin inte fungerar. Utanför din lilla egosfär finns människor som tycker och vet annorlunda än du. Där finns vi som tror på alternativmedicinen. Samtidigt vet vi att många inte gör det. Var och en är lycklig i sin tro och har rätt att vara det uran att bli åthutade eller tillsagda att det de tror på är bluff.
      Det behövs ingen etablerad akademisk evidens och empirisk forskning. Vet du inte att forsknings-rapporter ofta är vinklade? Om du tror på allt som samhället säger så blir du ordentligt lurad.
      Inom alternativmedicinen finns ett annat sätt att tänka än i skolmedicinen, som inte ser helheten hos människan.
      Det är mycket primitivt att avfärda det man inte känner till som bluff. Boken du nämner är vinklad, ven har sagt att den har rätt?
      Sjuksköterskor går i stor utsträckning till homeopater och andra alternativare, Intressant eller hur?

    2. Homeopatin fungerar helt enkelt mycket bra, man behöver inte tro eller vara en god människa för att lyckas som Homeopat. Homeopatin är framtidens medicin, det kan inge ta ifrån oss.
      En lycklig och glad, positiv kvinna i sina bästa år som mår så underbart bra, alltid frisk full utav energi, joggar 6 mil varje vecka, vad kan man önska sig mera, jag lever som jag lär mina klienter Täppas och min kropp är underbar och jag älskar mig själv, alla människor borde få uppleva detta.
      Livet är härligt när man mår så bra.

      Homeopat Inger Agnar-Andersson

      http://www.agnar.nu

  14. Vill klargöra en sak; för er som tror att signaturen ”T” är Täppas vill jag bara poängtera att jag är en helt fristående person.
    Till Linnea: du säger att det inte behövs någon evidens och empirisk forskning? Du menar att de som blir sjuka ska gå till vilken tomte som helst som påstår att han/hon kan bota dig? Ja, varför åka till sjukhuset när du fått en stroke när du lika gärna kan stoppa i dig ett piller som jag personligen kan sälja till dig? Jag påstår att mitt piller kan bota din stroke och då är det ju så, eller hur? Så mitt förslag är, nästa gång du blir sjuk så skriv till denna blogg så ska jag hjälpa dig att bli frisk! Inte behövs det någon forskning för styrka det!
    Du menar också att forskningsrapporter är vinklade för att lura människor, vad är det då som säger att inte också homeopatrapporter skulle vara vinklade?? För att homeopater är andra sorters ”goda” människor som ínte vill tjäna pengar?? Vinklade rapporter finns från alla håll och kanter!
    Dessutom säger du att alla ska vara lyckliga i sin tro utan att bli åthutade eller tillsagda att det är bluff; det gäller ju naturligtvis dig också eller hur? Så därför undrar jag varför du hoppar på Täppas för att han (och de allra flesta) inte tror på homeopatin? (kolla början på ditt andra stycke)

    1. Tomtar är mycket riktigt inte homeopater. De har en annan uppgift i tillvaron.
      Tack för omtanken att vilja sälja strokemedicin till mig i den händelse jag skulle behöva sådan. Dock har jag andra kanaler att vända mig till om jag skulle bli sjuk.
      Dessutom är jag lyckligtvis vid god vigör, mycket tack vara alternativa metoder.
      Min uppfattning är att alla får lov att ha sin tro. Dock anser jag inte att någon har rätt att vara nedlåtande mot den som tycker annorlunda än man själv.
      Jag har inte, som du skriver, hoppat på Täppas för att han inte förstår homeopatin, däremot har jag synpunkter på det bemötande han ofta ger uppringare som har en annorlunda uppfattning än han själv.
      Du behöver inte tycka som jag, men respektera min uppfattning och utan att raljera.

  15. Det är underbart att följa allt som händer i samhället, man ser att det alternativa bara växer hela tiden och att människor börjar att öppnas upp och förstå att kroppen skall vara ren utan kemiska mediciner. Ungdomar är mera vaken nu än förr och väljer den alternativa vården detta är underbart, i Polen behandlas alla barn med homeopat mediciner, detta är verkligen underbart för alla dessa barn. Många läkare och arbetande personer inom sjukvården väljer homeopatin när de blir sjuka, för homeopaten behandlar dig, det är detta som är så fantastiskt med homeopatin, de ser på helheten.

    Jag är stolt över mitt val i livet!
    Homeopat Inger Agnar-Andersson

    http://www.agnar.nu

  16. Kära Ni! Homeopativänner

    Det är främst två reaktioner jag skönjer i vår lilla homeopatidebatt:

    1. Den självgoda distanslösheten. Inger Ragnar är övertygad om sin egen och sin homeopatis förträfflighet. Det finns inga gränser. Allt är jättetoppen. Men om hon nu är en sådan baddare på att se helheter och förstå människor borde ett Nobelpris komma till henne som ett brev på Posten? Och när hon väl fått detta ansenliga belopp i sin hand skulle hon kunna bekosta en världsturné och utrota Kolera, Malaria, Polio, TBC, HIV och när hon ändå är på gång varför inte också lösa cancerns gåta en gång för alla. Var inte knusslig.

    2. Den andra reaktionen är vrede. Om jag köpt en Homeopatutbildning och slängt 90 tusen i sjön samt stod med ett skåp fullt av värdelösa preparat skulle jag också vara förbannad.

    Alla blir saliga på sin medicin men det är sorgligt när människor köper grisen i säcken.

    Hej hopp från
    Täppas

  17. Inger Agnar-Andersson är en bra homeopat och men förväntar sig inte något Nobelpris det fick George Vithoulkas 1996 i Alternativ medicin och det är toppen tycker jag.

    Ingen vrede för en underbar utbildning som du skriver Täppas, den har man kvar hela livet.
    Underbart detta.

    Kärleken öppnar alla dörrar, var kärleken och var ljuset.

    Homeopat Inger Agnar-Andersson
    http://www.agnar.nu

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.