SURT MÖTE

Björn, som trillat och fått högerarmen sliten ur sin fattning och som dessutom har en infektion i munnen, kör mig (han är en sådan raring) till bussen som susar ned mot Hudiksvall. Går under en timmes väntan på tåget in i ett tranceliknande tillstånd, jag skulle kunna skriva en bok om perrongmeditationer, där dammet i livets skrynkliga fickor och fållar vädras ut.

Kliver på tåget och vänliga personer hjälper mig hitta avsedd plats. Hur många år har jag rest på detta sätt? Hälsingland-Stockholm om och om igen men så är det när man (alltså jag) vill ha det bästa av två världar.Förmodligen har jag färdats flera varv runt jorden.

Förra veckan på samma sträcka hände det som aldrig händer. En extra biljettkontroll. En snipig typ med uniform över hela själen och ett förmodligen starkt erotiskt förhållande till reglementet gillade inte min billiga biljett. För att få resa på en sådan måste man ha ett dokument med som visar att man har rätt att resa på en lågprisbiljett. Detta papper förvarar jag någonstans men jag vet uppriktigt sagt inte precis var. Förra veckan slank jag, efter en rätt trist ordväxling, ur kontrollantens garn.

Idag var han där igen. Först inget på 30 år och sedan två gånger samma vecka!

Är detta ett tecken på SJ:s kamp mot sina resenärer eller är det en förbluffande statistisk slump?

Det måste var det senare och jag tror ta mig fan jag ska köpa en Trisslott.

PS. Kontrollmannen lät mig gå även denna gång men uppgav att det inte skulle bli roligt för mig om han en tredje gång hittade mig med en sådan miserabel biljett. Spelar ingen roll. Vid den tiden är jag Triss-Miljonär.

Märkt

En tanke om ”SURT MÖTE”

  1. En reflektion kring SJ och deras konstiga policy: konstigt att man kan bli avslängd från tåget med en giltig biljett med tanke på att man kan ha en giltig biljett men att det inte kommer något tåg!

    Häromdagen var det ren tur att jag var 7 minuter tidigare på perrongen, för tåget som kom norrifrån passerade Uppsala 7 minuter tidigare och då avgick den följaktiligen 7 minuter tidigare. SJ-logik! Jag todde inte att det var sant men så var det. Stackars jävlar som blev akterseglade.

    För någon vecka sedan så åkte jag från Eskilstuna till Stockholm. När jag klev på tåget så såg jag att någon gick in på toaletten, personen i fråga kom aldrig ut någon gång, så jag gick och knackade på flera gånger, fick svar men ingen kom ut. När vi kom till Stockholm klev vederbörande ut och det visade sig vara konduktören. Det var förklaringen till varför ingen biljettkontroll gjordes denna gång i alla fall. Vilka tomtar!!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.