BLINDKUL

Museihelg. Igår Tekniska och idag Fotografiska. TM ringer och säger att hon och I (hennes mamma och min första Fru) sitter i restaurangen på Fotografiska Museet, smälter maten och en utställning med fotografier av Robert Mapplethorpe. De vill gärna träffa oss. Sagt och gjort.

En stund senare i kassan på Fotografiska Museet blir den jättegulliga kassaflickan rådvill. Jag tycker, eftersom jag som blind inte har någon glädje av fotografier, att jag borde få gå in gratis. Flickan i kassan ringer sin chef och konfererar. H, som kan räknas som min ledsagare, går gratis men jag får betala.

Det är något mycket komiskt med alltihop. Blind på Fotografiska Museet. Är inte det som när John Cleese försöker sälja en död Papegoja i en berömd Monty Python-sketch?

Räksalladen i restaurangen är i vilket fall alla tiders. TM och I är nöjda med gårdagskvällens Dolly Parton-konsert och efter vårat möte går H och jag runt Söder. Tegelbruksgatan ned mot Hammarbyhamnen och längs kanalen bort mot Hornstull. Duggregn. Tänker ingentingtankar eller mediterar över var sångaren Gunnar Wiklund kan tänkas vara begravd, och; Går det en ström av besökare till hans grav på samma sätt som det gör till Jim Morrisons sista vila i Paris?

Täppas på Fotografiska

3 tankar om ”BLINDKUL”

  1. Klart att du skall betala? Vem tror du att du är?
    Gratis för at du påstår dig vara blind? vad gör du då på en fotoutställning?

  2. ”Linnea” måste nog toppa listan av idioter. Har du hört talas om att umgås med nära och kära? Där har vi svaret varför en blind skulle följa med på en fotoutställning.

  3. Gillar inte att anmärka men tvingas likväl att som svensk ordningsman justera John Cleese till kund och Michael Palin som fågelkrängare i den berömda sketchen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.