KONSERTHUSET TISDAG

Täppas och Susanne på PolarprisutdelningNär de två unga systrarna i ”First aid kit” gör Patti Smith´s ”She” har TV4 reklamavbrott. Tråkigt för TV-publiken för det är ett riktigt gåshudsögonblick.

Sitter mellan Susanne och Lars Ohly. På platsen framför Janne Schaffer.

När Kungen gör entré spelas hans egen signaturmelodi ”Kungssången” och alla ställer sig. Frågar Lars Ohly om han republikanskt sittstrejkar när de kör den under Riksdagens högtidliga öppnande.

”Jag reser mig” säger han ”men jag sjunger inte med. En gång var det en tjej i V-gruppen som inte bara stod utan också sjöng med och hon blev mobbad under lång tid efter denna händelse”.

När Stenhammarkvartetten gör Jimi Hendrix ”Purple Haze” är det gåshud igen. För länge sedan hörde jag Jimi spela samma låt på denna scen och nu tror jag att han skrattar i sin himmel.

Det är en verklig toppenföreställning när Patti Smith och Kronoskvartetten får ”Polarpriset” i Konserthuset.

Patti Smith gråter under sitt tacktal och medan ”First aid kit” sjunger. Veronica Maggio fyller ut ”Because the night” och när Ola Salo avslutar med ”The people got the power” håller Lars Oly på att kissa på sig och gå av på mitten av upphetsning.

Susanne fortsätter till Grand Hotel och själva banketten och ett inslag i TV4 medan jag blir skjutsad i en sprillans ny Lexus, den går på både el och petroleum och fan vet om den inte också kan rulla på biogas, till Gamla Stan.

H och jag äter 10-årsmiddag med Greven, Jullan och Felix på Formosa. Lokalen är ödslig och servitrisen har gott om tid och berättar långa historier från sin uppväxt i Saigon.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.