STADSPULS

Jullan sitter på sin cykel på väg genom staden och ringer mig när jag promenerar längs Riddarfjärden mot gymmet. Hon berättar livfullt om igår när hon tillsammans med pojkvän och hans familj var på Djurgården-AIK (1-0). Det var full rulle.

World Class-gymmet har flyttat till ett nytt hus och jag irrar medan Jullan pratar på i mitt öra. Detta är en utmaning för simultankapaciteten. Stöter i cyklar, frågar en förbipasserande och hör Hornsgatans bultande trafik allt närmare.

En röst lösgör sig ur bruset.

”Tjena Täppas, det är Mikael Nykvist, ska du till gymmet?”

”Skådespelaren?” Jullan flåsar och fnissar i mitt öra.

”Jo det stämmer” säger han ”Den här vägen är det”.

Sedan säger han att han älskar när jag gör ”Ring P1” och jag kan ju inte ärligt säga att jag sett hans filmer men jag har hört honom läsa ljudböcker. Jullan suckar. Berömmer honom för hans läskonst. Så står vi där och bekräftar varandra och det slår mig att just sådant här aldrig händer när jag går till soptunnan längs Åvägen i Jättendal. Där är det skogen som stoiskt förklarar vem man är.

Säger Hejdå och vi hörs, till Jullan och kopplar ned mobilsamtalet.

Peter och Linda tar stolta emot i gymdörren och Peter visar mig runt i de nya lokalerna. Det här ska nog bli bra. Sedan ror jag som en svettig apa i en timme och tänker ingenting-tankar.

PS.
Lagar en kraftig köttfärssås med färska Champinjoner till hålans alla gullesvin. På P3, hör och häpna, "Tankesmedjan" och Emma Knyckare som vill ha mig som diktator. Love you, Emma och när jag kommer till Göteborg och Bokmässan på fredag kan vi gå undan och så ska du få smaka på min vita käpp.
DS.

Lyssna på inslaget här >>

En tanke om ”STADSPULS”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.