VID VECKANS SLUT

Borde Skåningar få subventionerad mat eftersom jorden är så bördig i deras landskap?

Vore det inte mer än rätt att de som bor i Ullared eller Älmhult fick kraftiga rabatter på respektive plats varuhus?

Mannen från Umeå som ringde till P1 idag tyckte att Norrland borde ”få något tillbaka” för all skog, malm och vattenkraft som där produceras. Gäsp.

Jag höll inte med om denna populistiska inställning. Detta har sagts ända sedan 70-talet och de som säger det tror alltid att de kommer undan med detta. Det är synd om Norrland, liksom.

Flera e-postare tyckte att jag var rätt förfärlig men mannen själv gillade att få mothugg. Det finns alltid de som tror att tvärsäkra och finfina åsikter går fria men Ring P1 ifrågasätter allt. Vi måste ständigt fråga Varför? och Hur?

Gustavs grabbSitter på tåget och lyssnar på Peter Andersson som läser ”Gustafs grabb” av Leif GW Persson. Det är hedrande att GW inte pratar skit om sina ex men boken är märkligt grå. Mamman är så knasig att, det behöver man inte vara Freud för att misstänka, hon säkert präglat hans kvinnosyn precis som pappan, genomhederlig och rejäl, är hans mansideal. Riktiga karlar pratar dock inte om känslor. De jagar. Det hade varit skönt om han lagt puffran på hyllan och varit personlig.

Den superbegåvade pojken från enklare omständigheter gör livs-karriär men berättelsen känns avskärmad och en smula stängd. Kanske är just det ett pris som många framgångsrika personer får betala. Synd när GW är en så färgstark person som annars i direktsändning kan måla både drastiskt och färgsprakande. Och med humor.

Lyssna: Ring P1!

En tanke om ”VID VECKANS SLUT”

  1. Umeåbon som ringde dig och ville tala om en för honom angelägen fråga avfärdade du med att han lät som ett litet barn. Du frågade honom också om han inte hörde hur han lät. Du lägger över dina egenskaper på andra. Det är sådant som kallas projiceringar!

    Störst, bäst och vackrast i egna ögon. Enligt egen utsago ser du dåligt med dem. Det kanske finns en symbolik???

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.