MAGNETISK SKATT FUNNEN

De fiskar man haft på kroken och som trillat i sjön just som de var på väg över relingen är de största och finaste.

Det finns inga fiskar lika fantastiska än de man aldrig fick.

Maria kommer för att hämta mig men innan vi åker till träningen i Gnarp hjälper hon mig att leta efter originanlbanden till ”Dyngasvin – Vattlång”. Serien sände Jacob Dahlin i ”Galaxen” i början av 80-talet och var….ja hur var den? Minns att jag tog ut alla svängar och sprängde en hel del tabun men hur knasigt det än blev ville Jacob ha mer.

Jag både vill och inte vill hitta banden. Tänk om den är som sådana där fiskar som gör sig bäst i fantasin?

Medan fullmånen smyger upp över bergen går vi i det första frostnupna gräset och kliver in i gammelhuset. Luften är rå, huset är välstädat och tomt. Maria huttrar och säger något om tapeterna. Jag går som en blodhund med käppen före.

Och; i skafferiet på övervåningen stöter jag på en papperskasse. Det är banden! Nu återstår att höra om magneterna på banden överlevt kalla vintrar och stekheta sommardagar.

Imorgon ska Kerstin på radion hjälpa mig att överföra banden till en hårddisk och om resultatet blir bra kommer ”Dyngasvin – Vattlång” inom kort att bli tillgänglig för avlyssning via min hemsida.

2 tankar om ”MAGNETISK SKATT FUNNEN”

  1. Du fann det du sökte! Jag har tusen kassettband på vift, i olika typer av förråd. Hoppas att finna det jag söker.

  2. Grattis till fyndet! Förväntningarna är stora, det måste vara en riktigt saftig nostalgitripp. Jag tror förresten att själva skönhetstävlingen gick av stapeln i Hånnick.
    /Bia

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.