DYNGASVIN – VATTLÅNG

Den här serien sändes första och enda gången i Jacob Dahlins ”Galaxen”, 23.05 i P3 onsdagkvällar, och året var väl 1984 eller -85. På Tv gick vid den tiden serier som ”Dallas”, ”Falcon Crest” och ”Lödder”.

Jag framkastade för Jacob att jag ville göra en radioserie i samma anda, fast värre, mer skruvad och inte likt något annat.

”Visst” sa Jacob och tillsammans med begåvade tekniker, som Anders Muhr, BeO Åström och Christer Andersson, snickrade vi ihop det första avsnittet. Jacob blev överförtjust. Vilket gav mig en känsla av att; jag kan ännu bättre, mer och värre. Så stimulerande var det att arbeta med honom. Torrboll? Inte mycket.

Jacob skrattade så tårarna rann.

Själv bodde jag vid den tiden i Vattlång, Hälsingland och jag undrade lite oroligt över vad byborna skulle säga när jag lät en berusad gorilla våldta en rullstolsburen dam uppe i en björk. För att inte tala om när den perverse drängen Läder-Sven fick Ko-AIDS.

Vattlångsborna sa inget. Antingen struntade de i mina tokerier eller också var de rentav lite stolta över att bynamnet nämndes i Sveriges Radio.

Jacob tyckte i vilket fall att även det där med Ko-AIDS var kul trots att han själv då redan var HIV-infekterad. Det var en av hans goda sidor; för honom fanns inga heliga kor och vi kunde skratta åt allt. Precis allt.

På något sätt fick jag originalbanden i min ägo och de senaste 20 åren har de legat i en skrubb i gammelhuset. Kerstin på SR Västernorrland förde nyligen över materialet till en hårddisk och Hans, min Webbredaktör, lägger nu ut de existerande 13 avsnitten här.

Så vänner av riktigt sjuk humor, spetsa öronen, följ den hänsynslösa kampen mellan Ludna Conrad Conradsson och Limpan Limpeborn, för här kommer DYNGASVIN – VATTLÅNG!

6 tankar om ”DYNGASVIN – VATTLÅNG”

  1. Hej Bengt!
   ”Sommarsoppan” med bl.a. Dr. Schönkopf har jag inte lyckats hitta, ännu, vill säga.
   En annan serie som ligger och sover djupt i något arkiv är ”Bland råttor, Rötägg och rivjärn”. Letar den också.
   hej från
   täppas

   1. Hej Täppas,
    Ja det vore en höjdare om man kunde få höra ”Sommarsoppan” igen. 🙂
    Tackar för alla speciella kreationer av ”Radio-guld”!
    Hälsningar, Bengt

 1. Snacka om lycka att hitta denna SKATT igen… synd bara att den inte finns utgiven någonstans. Jag skulle gladeligen köpa om det fanns.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.