UTVECKLINGEN

Mats plockar upp mig i sin Jaguar Daimler och V8:n spinner som en tiger när vi glider över Strömbron och upp mot Östermalm. Redan en halvtimme innan demonstrationen har det samlats en hel del folk runt eken.

Under mer än 1 000 år har den stått där och varit en del av sin tid. Den slog rot ungefär samtidigt som kristendomen kom till Sverige. Det var innan Sverige blev Statsstaten Sverige. Innan Gustaf Wasa, högertrafiken, mobiltelefon och McDonalds.

H sa i morse efter sin promenad att det vilade ett ”Venezianskt släpljus” över staden och hur det än är med den saken är vinden upp längs Oxenstiernsgatan bitande vass.

Var kommer alla dessa människor ifrån? Har de legat och sovit under en sten allt sedan Almstriden i Kungsträdgården? En högtalare raspar, marschaller tänds och talare talar.

Mats gör ett statement i 4:ans lokalnyheter.

Imorgon avser Sthlm Stad att såga ned trädet och det utan att ett politiskt beslut fattats. Frågan är nedsänkt till tjänstemannanivå och det tjänstemän bestämmer kan inte överklagas.

Saken är den att en ny spårvagnslinje ska dras ned mot Värtan. Eken står i vägen.

Men vänta nu ett slag. Tog de inte bort spårvagnarna i slutet av 60-talet? Och nu kommer de igen.

Saker kommer och går och det var väl själva fan om inte eken får bestå.

Mats plockar upp migMats, jag och Kerold

2 tankar om ”UTVECKLINGEN”

  1. Intressant att du redan för ett år sedan(20 september) påpekade att Per Johansson tjänar grova pengar på sina ”behjärtansvärda” insatser för utvecklingsstörda.
    Vilken tid det tog för oss övriga att fatta det, bara. Varför tipsade du inte?
    Trodde du hade connections, möjlighet att rycka i trådar, mojo med makten, och så där.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.