HAPPY MONDAY

Taxichaffisen som kör mig till Serafens Kvartersakut kommenterar det osedvanligt milda novembervädret:

”Jag såg en Sedeserla” muttrar han på den rökiga stockholmska man bara hör i Taxi Stockholms bilar. Fågeln låter i hans mun som en misstänkt Stasiagent. Inte mig emot för lite spänning i vardagen har ingen dött av.

Vilar i väntrummets dystra stämning. Det känns som att sitta och bläddra i kistbroschyrer hos en begravningsentreprenör. Efter en stund kommer doktorn och kalla mig naiv eller vad som helst men det är lyckosamt att råka vara född i ett land där man oanmäld kan slå sig ned i ett väntrum och efter en kort stund få kvalificerad läkarhjälp.

Mitt problem är att jag gick in i en byggnadsställning och skadade ett revben. ”Nej” slår doktorn fast. Hon heter Paula och är mycket noggrann ”Du kommer inte att dö av detta”.

OK men jag får något som lindrar smärtan.

Är det måndagen eller ett Kvardröjande Allhelgonahäng som aktualiserar tankar på döden?

Igår sa Magnus Uggla i P4 att han tänkt döpa sitt senaste och 17:e album till: ”Varför ska man ta livet av sig när man ändå snart ska dö?” och på kvällen var det radioteaterpremiär för en Lars Norénpjäs. Två dödssjuka män i terminalvård samtalade. Verkligen mycket muntert.

Återkommer till basen efter besöket på Serafen och Tamara sänder ett mail betitlat ”Happy Monday” och ger ett låttips. Det är Yasmin Levy, hon som vi hörde sjunga i Synagogan för några veckor sedan, som sjunger en sång tillsammans med en Egyptisk sångerska. Det, det är verkligen uppiggande!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.