DANSA I SORBÉT

Fel hade jag. Ingen ville tala om trassliga plastförpackningar. Saknar således näsa för nyhetsvärdering.

En man, som nog tuggat både persilja och vitlök för att trots sin andedräkt passera telefonslussen, lanserade visserligen osammanhängande dagens I-landsproblem: Mobiltelefonladdare. Det sataniska i att de ständigt är på rymmen. Som grädde på moset har också olika telefoner sina egna kontakter. Men då ringde en man och berättade om Micro-usb:n, One kontakt fits all.

Det blev istället mycket prat om skamlösa ”friskolor”efter ett UR-reportage i TV. Detta med frågan om var smärt- och brytpunkten mellan vinst och verklig omsorgsfull verksamhet befinner sig har präglat hela veckan.

Hur kommer det sig att de i Danmark har ”friskolor” där vinstintresset är helt underodnat de pedagogiska ambitionerna? Kanske finns där även privat äldrevård med hjärta? Borde Åke, 92, utvandra?

Är Sverige som en ytterligt naiv f.d. Sovjetstat där människor är så blåögda att de i glappet mellan det gamla systemet och marknadskraftslyckan lämnar allt vind för våg i de penninghungrigas händer?

Slirar hem med Ronny vid Ratten. Det vräker ned sorbét från himlen och i Vattrångsbacken står några hundra långtradare med blankslitna däck och blanknästa chaffisar.

Steker Kroppkakor, kontemplerar och tar en tupplur.

 

Idag julfestival på Bokia i Sundsvall. Sålde en bok till deckarförfattaren och läkaren Jonas Moströms pappa och en som Nils-Johan Tjärnlund, historiexperten, skulle ge till sin far Bo-Erik.

Fettdoktorn från Sundsvall på intågande men då smet jag och tog 29:ans buss hem till Jättendal för att äta gräddig potatisgratäng och djupt o-ekologisk Dansk fläskfilé.

Greven äter nudlar men höll på att bryta ihop när han slarvat bort den lilla plastfickan innehållande själva smakkemikalierna.

2 tankar om ”DANSA I SORBÉT”

  1. Hoppas potatisgratängen och fläskfilén smakade bra. Här blev det revbensspjäll och pommes frites. Faktiskt därtill en snaps dagen till ära. Det är ju inte julfestival varje dag i livet. Tack Täppas, det är lika trevligt som vanligt när du dyker upp!

  2. Om friskolor enbart var profithungriga monster som ni vänstertyper vill försöka slå i oss alla – varför är då de elever som går ur dessa skolor några av Sveriges mest intelligenta barn?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.