LÖRDAGSMORGON HEMMA, TYP

Morgon i folkhemmet.

”Har vi, typ, något bröd?” undrar Greven hest.

”Typ, nej” svarar jag och inser att vi är hemma igen. Vi säger inte saker som:

”Oj, vilka höga vågor det går idag!”

Eller

”Ska vi inte ta en TukTuk och äta borta vid den där andra stranden ikväll?”

PrövningenLyssnar igenom vad radiokanalerna har att ge. Ring så spelar vi sköts av en klant, Gert Fylking (som jag för övrigt av någon anledning tycker om) intervjuar i ”Radio 1” Thomas Bodström och det är hemskt. Noll journalistik men många kamratliga och devota ryggdunkningar. ”Radio 1” är en herrbastu. ”Mix Megapol serverar skåpmat från veckan och Magnus Härenstam får vara Magnus Härenstam. Han är bra på att vara Magnus Härenstam men skämten är så gamla att det växer mögel på dem. Mikael Olsson i ”Konflikt” låter precis så självgott menande som han alltid gör. Hoppar tillbaka till ”Melodikrysset” och då kommer en låt med Gunnar Wiklund! Han är/var grym. Synd att han fick en sådan satanisk oral galvanism och gick och dog.

Lyssnar igenom DN. Ledarsidan har knutit en servett om halsen och sitter med kniv, gaffel och väntar på Juholts klockan 15.00-presskonferens i Oskarshamn. Själv förväntar jag mig inte mer av den än att han drar några oneliners och gör ett par kortkonster, tackar för sig och försvinner ut i intigheten.

Räddningen, en dag som denna, förutom en rejäl promenad, är en ljudbok som låg och väntade: Magnus Roosmann läser Michael Connellys ”Prövningen”

Jag blir, typ, lycklig av att ha den på nattduksbordet.  
Expressen ExtraExpressen Extra 
Expressen ExtraExpressen Extra
Klicka på bilderna

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.