THIS MOMENT IS A PERFECT TEACHER

Roten till det ondaDra på trissor vad det är skönt att vara frisk igen. Skumpar i en taxi nedför Slottsbacken på väg till Radiohuset där jag ska läsa in några Ljudboksrecensioner. ”Roten till det onda” av Peter Robinson, läst av Tomas Bolme, och ”Pojken som slutade gråta” skriven av Ninni Schulman och inläst av Angela Kovacs.

Funderar på titeln till den där Tibetan-Usa-Nunnan Pema Chödröns föreläsning: ”This moment is a Perfect Teacher”.

Det är en sådan bra rad. Den innehåller allt. Man kommer inte ifrån att Livet pågår i just detta ögonblick. Allt annat, vare sig man gillar det eller inte, är trams.

Pojken som slutade gråtaUpprepar raden som ett mantra för mig själv gång på gång.

Sitter i Studio 45 och har tekniker Peter Wallgren på ledning till SR Västernorrland. Han berättar att hans flickvän Sara, som skriver bloggen ”Älskade Dumburk” nämnt min lilla berättelse om när jag en gång intervjuade Drottningen och det ena ledde till det andra. Nu förstår jag varför Alex Schulman, i ytterst positiva ordalag dessutom, nämnde denna historia som ”Veckans Snackis” i Mix Megapol denna morgon. Berättelsen har legat och sovit i cyberhavet och så en dag, idag, flyter den upp till ytan. This moment is a Perfect Teacher.

Förflyttning genom en klar och krispig stad, Det luktar inte surstyggt av avgaser som det kan göra, till gymmet.

Sitter i roddmaskinen och ror som en mekanisk fast svettig docka. I öronmusslorna hör jag ”September” sjunga melodin ”Mikrofonkåt” och kommer att tänka på en av pappas ekivoka historier. Han berättade när allt kommer omkring bara småsnuskiga historier och jag har ärvt det där av honom. Pappa upp i dagen. Alltså: ”Mikrofonkåt”.

En dag var Lennart Hyland på väg hem till Tranås . Det här var på den tiden Lennart Hyland var större än störst i Sverige, det fanns bara en TV-kanal och Hyland var dess Kung.

När Hyland kommer körandes längs vägen står en rar flicka och liftar. Han stannar och plockar upp henne. Efter några mil säger han att det är dags för paus och han parkerar. Han tar flickan och går en bit upp i en skogsbacke och säger att ”nu lägger vi oss ned och vilar lite”. Flickan är med på noterna.

Hyland drar ned sina brallor och säger:

”Nu får du göra vad du vill med mig.”

Flickan tar då tag om hans pillisnork och säger:

”Jag skulle vilja hälsa till Mamma och Pappa.”

När jag sitter i omklädningsrummet och pustar ut kommer PT Peter. Han berättar att han och hans kompis Sanna startat en PT-Blogg. Där kan man läsa om träning men även om MMA. Adressen dit är www.ptfighten.nu

Och hur det än är så: This moment is a Perfect Teacher.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.