RIKTIGT BRA DAG

Det är en sådan där dag då livet liksom hittar hem. Inga märkvärdiga saker men Taxichaffisen som kör mig till Radiohuset på Gärdet beskriver målande och med ett ljuvligt i bakgrunden Finskt rullande tonfall de passerande gatubilderna, Strömmens vatten, joggare, kontorsråttor och övriga flanörer.

Radiohuset är en väldig koloss men den känner jag så väl att jag hittar utan problem. Upplever eufori i motsats till den ledsnad som kom sedan jag gång på gång gått vilse på Byvägen i Jättendal under förra veckan.

Stöter ihop med Tomas Nordegren och Louise Epstein och skvallrar om att f.d. Socialministern Lindquist stulit titeln på min bok ”Blindstyre” och Katarina Gunnarsson lotsar mig genom den väldiga Eko-redaktionen på väg till Studio 45. Där läser jag in ljudbokstips och har en av mina favorittekniker Peter Wallgren på ledning från SR Sundsvall.

När jag lämnar Radiohuset och strax utanför ska ringa en Taxi fattar jag inte om min telefon är av eller på. Ber en förbipasserande man att titta på telefonens display. Han säger:

”Ta av dig solglasögonen så ser du själv.” Det är alltså en riktig smartskalle jag råkat på. Ser fanskapet inte att jag har en vit käpp?

Jag förklarar att jag är blind och han muttrar att telefonen verkar vara igång och försvinner. Gläds åt att jag inte är gift med honom.

Nästa Taxichaffis är Kurd och läsintresserad. Han tipsar mig om ”I det sista regnet” av en författare med Indiskt klingande namn.

En gubbe stannar mig på Järntorget:

”Hörru, när är du tillbaka i radion så det blir lite fart igen?”

”Vecka 13 och 14” säger jag och den där känslan av att detta, trots arslet utanför Radiohuset, är en riktigt bra dag bara fortsätter.

Den sköna enkla upplevelsen av att hitta vägen, finnas till och ”bara vara” , leder in på World Class-gymmet och en timme med Peter Ottosson. Musklerna fungerar. Inga konstigheter där heller. Bara enkelt och skönt. Småpratar med Sanna och Emma.

Linda, en varm Dalkulla , som arbetar på Gymmet, men som håller på med ett eget träningspass kommer in och hejar. Hon har just återkommit från Thailand och jag får en svettig kram.

På vägen hem landar en Helikopter på plattan vid Gamla Stans T-bana. Håller i hatten. H ringer och pratar middag. Det är ett intressant ämne och det här är en Riktigt Bra Dag.

Linda och jag

En tanke om ”RIKTIGT BRA DAG”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.