MÅNDAG, MÅNDAG

Vaknar med flyktiga drömbilder i huvudet. Minns inte riktigt vad det handlade om men miljön var Tornedalen i Norrbotten. Man behöver inte vara stjärnpsykolog för att förstå att det beror på vad jag just läst och för ögonblicket läser.

Åsa LarssonTill offer åt Molok”, som hon själv väldigt bra läser, utspelar sig i trakten av Kiruna och den bok jag just börjat lyssna på, ”Tystnaden begravd” av Tove Alsterdal och läst av Anna-Maria Käll, utspelar sig även den långt norrut. Har bara hunnit ett par cd men den är spännande, välskriven och driver framåt.

Kliver ut i en klar och liksom krispig morgon och frågar taxichaffisen som kör mig till Sundsvall:

”Hur ser mimlen ut idag?”

”Helt blå och dagen är frisk och syrlig som en oktoberdag.”

Den här veckans laguppställning i Ring P1 är Peter Wallgren, tekniker, Täppas som gafflar med lyssnarna, Lotte Nord som producerar och Sofia Forell som tillsammans med Pontus Hellsén sköter telefonslussen.

Det är Världsautismens dag och några av samtalen handlar om just detta. Problemen med att få skolan att ta ett barn med en diagnos på allvar men jag undrar om man inte behöver en diagnos för att komma någonstans i den här världen. Har inte många politiker just Asperger och det är därför de kommit så långt? Skärmat av och fokuserat.

Efter sändningen åker Peter, jag och Mikael Andersson från Nyheterna ned till Albertos hos Burritos.nu på Trädgårdsgatan 14 Downtown Sundsvall. Det blir ett kärt återseende för jag har inte besökt stället sedan i december och en saftig Räkburrito smälter som en lycklig dröm i munnen.

Ikväll träning med Maria på gymmet i Gnarp och så är en måndag i början av april till ända.

Ring P1-s laguppställningAlberto på Burritos.nu och jagRäkburrito hos Burritos.nu

4 tankar om ”MÅNDAG, MÅNDAG”

  1. Åsa Larsson skriver rysligt:-) men det är kanske meningen, hon är den bästa av deckarförfattarna enligt min egen åsikt. Diagnoser är intressant, jag ställer dem ofta numera på folk,-), har arbetat med många original inom den medicinska världen och ofta undrat vad det är för fel, många kan inte alls samarbeta eller se sammanhang och förr visste vi inte så mycket om detta, numera sägs: ”hen” är så, gör så, har alltid gjort så, bara att acceptera, liksom allt är tillåtet om det finns en diagnos, ska lyssna snart på ditt program. Och önskar redan nu GLAD PÅSK och hoppas påskriset hinner slå ut:-)!

    1. Hej Monika!
      Vet inte om mitt nyintagna Påskris har ADHD men faktum är att det redan har ”Musöron”! Det ris min Älskling köpte på Torget för över en vecka sedan visar inga livstecken. Färskt ska det vara.
      Önskar dig en skön Påsk.
      Hej från

      Täppas

  2. Hej Täppas, det där påskriset som slår ut låter välanpassat och gör vad som förväntas, det andra Torgriset, låter som det har någon form av diagnos, fast kan inte säga på rak arm vilken/vilka:-).  Finaste riset ändå är det med er två bakom,-). Hoppas du får varma solskensdagar hela påsken!

  3. Hej Täppas. Alltid kul att träffas. Ville bara önska dig och hela familjen en super kanon Påsk då jag glömde att säga det till dig personligen på måndag. Hoppas vi ses snart.
    Din vän,
    Alberto

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.