DAGENS TOPPAR OCH DALAR

Påskriset som Palle och jag tog in i lördags har redan små ljusgröna musöron. Ytterligare bra idag var att jag fick skjuts med Maria, hon skulle ändå till Sundsvall på halvdagskonferens, och det var mysigt att på väg till Studion småprata med henne allt medan jag lyssnade på DN:s taltidning samt höll ett öra på Lasse Johansson i P1-Morgon.

Dagens fikabröd hör definitivt också till höjdpunkterna. Pinfärska Mandelbiskvier med Chokladbotten.

Programmet blev rätt lugnt och resonerande. Är religiositet en privatsak och måste Islam vara en statsbärande tro? Och så lite om allemansrätten.

Dagens bottennotering var det synnerligen trista hotelsebrev som jag fick uppläst för mig. Tonen var rå och på alla sätt djupt intolerant och korkad men med dagens moderna DNA-teknik räknar jag med att avsändaren inom kort är gripen och slagen i bojor.

Medan jag sände Ring P1 stod min dotter TullaMaja i studion intill och sände SR Västernorrlands morgonprogram. Hon är äldst i syskonskaran men kortast till växten. Den hälften så gamla Greven är t.ex. ett huvud längre.

Vi gullade och stod i utanför våra respektive studios varpå hon gick till sitt och Maria plockade upp mig för lunch nere på Sjögatan och vidare färd ända hem till gårdsplanen.

Promenad runt byn. Lite snö, en aning regn, glimtvis sol och rätt blåsigt. Aprilväder helt enkelt. Skakade av mig olustkänslan som det där dumma brevet gav och gladdes åt allt bra som hänt denna dag.

TM och jag

2 tankar om ”DAGENS TOPPAR OCH DALAR”

  1. Mandelbiskvier med chokladbotten är helt ljuvliga till en god kaffe, vilken lycka att minnas! Det där andra mindre trevliga, hoppas du glömt det. Så avancerad som dagens hightech-utrustning är på labben så är det snart analyserat även om det kom från rymden,-).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.