LANTLIG MINDFULNESS

Värst vad de pratar om Mindfulness. Plötsligt har det, precis som KBT, blivit lösningen på alla problem.

Medveten närvaro heter det på Svenska och är inte det ett tidstecken; när så många flyr sitt eget ögonblick blir tanken på att vara närvarande i sitt liv något exklusivt och eftersträvansvärt.

Som blind skulle jag vara rökt om jag inte, med mina kvarvarande sinnen, var absolut fokuserad på nuet, när jag går på promenad.

Idag försökte jag fånga detta; gick ”Uppmickad”, spelade in på min bärbara hårddisk och lufsade på detta vis runt byn och pratade för mig själv.

En slags lågbudget James Joyce med en pågående öppen monolog. Plus naturens alla ljud, bilar, fåglar, mitt eget S:t Bernhardshundsflåsande samt käppen som knackar och någon som klyver ved.

Kanske blir det ett radioprogram.

På eftermiddagen kom Maria förbi. Hon hade mellan jobbet och frissan varit inne på ICA-Starken i Harmånger och köpt Gulaschsoppa för 23:- / burken och det är 17:- billigare än de 40:- som de där Statoil-skurkarna ville ha igår kväll i Gnarp.

Det enda som fördunklar mitt liv idag är att Storspoven inte hörs. Har de åkt på Mindfulness-kurs?

2 tankar om ”LANTLIG MINDFULNESS”

  1. Suveränt radioprogram, ser fram emot det, ett program med knorr i som motvikt till alla humorlösa själsböcker, fast har jag har inte läst någon:-), men följer ”serien” i SvD.
    Det ”nya” är alla som är översensibla och tar in allt för mycket, som mannen med kontorsjobb som fick frågan av hantverkaren, har du hammaren med idag? Han funderade på vad det kunde betyda resten av dagen, om det var något illvilligt och kunde inte utföra något som helst kontorsarbete mer. Någonsin. Finns säkert fler orsaker till det i den mannens bakgrund men blir lite tokigt i tidningsbeskriverierna av en tidning som vill framstå som väldigt seriös. 
    Fast nästa dag handlade det om maskrosbarn kontra orkidébarn, antingen eller. Jag tror att ett maskrosbarn kanske kan bli ett orkidébarn den dag det fått nog! Min snabba slutsats och sammanfattning:-).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.