MANNEKEN PIS

Nyss anländ till Jättendal, Hälsingland och med inga andra ljud än Mössen som knaprar i skafferiet och vinden som suger och drar i takplåtarna funderar jag på allt och ingenting men kanske ändå mest på skillnaden mellan stad och land.

Här, i det öppna landskapet, är det helt ok att var helst man behagar ”slå en båge” men jösses vad jag ogillar folk som pinkar och kräks i Gamla Stans gränder. Varför kan de inte hålla sig? Eller ska man tolka detta skvättande med kroppsvätskor som ett tecken på djupt liggande främlingskap och genom att markera, hävda ett revir ropar det alienerade jaget efter: Se mig, hör mig och; sniffa på mina utsöndringar.

Icke desto mindre: Igår, när Greven, som den cineast han är, fängslad vid en spännande film plötsligt överfölls av en våldsam urinträngning och muggen var upptagen, klev han upp i fönsternischen, slog upp fönstret och pinkade rätt ut i gränden.,

Vad tänkte Japanerna, Tyskarna , Ryssarna och Italienarna som passerade på de blankslitna gatstenarna?

Att de var i något jädrans Bryssel, eller vad?

2 tankar om ”MANNEKEN PIS”

  1. Så kan det gå när det bara finns en toalett i lägenheten. Men så farligt var det väl inte, va nu lite tolerant.
    Ett alternativ är att köpa en Porta Potti, ingen dum ide om det bara finns en toalett. Ett annat som en gamal bekant till familjen använde på 50-talet var diskhon. Vilket låter bäst, låt H bestämma./Christer 

  2. Ikeas självdesignade vattenkannor;-) som blivit väldigt billiga där och finns i glada färger, den går bra att kissa i (från en som vet:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.