RÖSTFISKE

Exakt 09.20 ror vi ut på ett spegelblankt eterhav. Tunna slöjmoln driver över en babyblå himmel men trots att solen ligger på är luften morgonsyrlig.

Det gnisslar sävligt i årtullarna när Ove lyfter och sänker årorna i eterfludiet. Lotte vid rodret spejar ut över de blanka vidderna. I fören trängs Matilda och Anna när de undersöker förekomsten av fisk kring ekan.

Själv sitter jag i aktern, trär på mask och hivar ut. Det guppar retfullt i flötet. Antagligen är det några luriga småmörtar som är framme och suger på betet.

Otålig fäller jag ut kastspöet och fäster en saftig Wobbler på tafsen. Det rasslar i rullen när låtsasfisken far genom luften och landar med ett väldigt plask. Önskar jag fick en bamsig Gädda. En som kämpar, slåss och inte ger upp i första taget. Storgäddorna håller sig dock på sin kant.

Återgår till metandet och får upp några Abborrar.

När klockan slår 10.00 glider vi in mot land. Det blev inte mycket till fångst i Dagens ”Ring P1” men det är alltid skönt att vara ute på havet.

Och gott fikabröd från Hagabagarn hade vi allt.

4 tankar om ”RÖSTFISKE”

  1. Jag gillar din röst i etern.

    Du har inte funderat på att läsa in dina blogginlägg med en lyssningslänk under texten? Det hade jag som chaufför gillat att lyssna på då jag kör.  

    1. Hej Leo!
      Nja, det skulle vara rätt bökigt att läsa in men själv lyssnar jag på allt jag och andra skriver eftersom min dator ”pratar” Den har en s.k. talsyntes. Det är toppen om man inte ser det skrivna. Min talsyntesröst heter ”Ingmar” och låter som en korsning mellan en äldre robot och människa.
      Hej från
      Täppas

  2. Vilken fräck uppfinning, ”Ingmar”. 🙂

    Det finns ett ganska enkelt system för att spela in sitt eget tal som heter Sound Cloud. Man klickar, man talar rakt in i datorns mikrofon och sedan länkar man. Någon gång ska jag testa att tala in ett av mina blogginlägg men först måste jag komma över min ”höra sin egen röst fobi”.

  3. Jag använde Soundcloud här på bloggen när jag la ut ”Dyngasvin – Vattlång” åt Täppas men man kan bara lägga upp en viss mängd där om man inte betalar för tjänsten så jag sökte upp en lämplig plugin till WordPress och lägger ljudfilerna på bloggens webbhotell istället. Men visst, Soundcloud är en utmärkt tjänst för att sprida ljudfiler.

    Hans B,
    admin 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.