GÅSHUD OVAN MOLNEN

Det är hur kul som helst att sända ”Ring P1” när frågorna pendlar mellan den påstådda svårigheten att sitta och kissa som man, vilken skojare, och det riktiga allvaret i Syrien. En del SJ, som somliga stavar Satans Järnväg, stojande studentflak och Maffian i Neapel och dess affärande med gigantiska sopberg.

Monika, som kommenterade gårdagens inlägg, du har alldeles rätt. Ett gott fikabröd förhöjer vardagen och om man Motionerar kan man lugnt unna sig detta nöje. Idag var det något slags Mandelbiskvi med chokladöverdrag och en fyllning som doftade lätt av kaffe.

Lämnar radiostationen i Sundsvall och flyger söderut. Imorgon blir det sändning från Malmö och en ny föreläsning vid ”Motivationsdagen” på ”Slakthuset”.

Flygkaptenen och piloten som kör planet heter inte Rune, har Biggleskomplex och talar över högtalarna med knaprigt komprimerad röst om höjd, väder och hastighet.

Hon, för det är en hon, heter Anna och om det är något, förutom H givetvis, som gör mig exalterad är det kvinnliga piloter. Annas röst som svävar i kabinen är ren honung.

Det finns kvinnor som får gåshud av män med makt och man behöver inte vara stjärnpsykolog för att förstå att det är detta som går igång hos mig. Det är sjukt men ljuvligt att sitta tillbakalutad högt över molnen och fantisera över piloten. Snyggt skuren uniform, fylliga läppar, en bestämd näsa och ögon som är lika delar teknisk briljans som ren kättja.

Gubbsjuk? O nej då.

Malmö, här kommer jag.

Tekniker Kalle Mikaelsson, journalisten och slussmannen Mora-Micke Andersson, jag och producenten Lotte Nord
Flygkapten Anna Ungert och jagAnna och jag

5 tankar om ”GÅSHUD OVAN MOLNEN”

  1. Man behöver inte skämmas över gubbsjukan. Svårare är kanske att acceptera att man är gubbe./ hälsningar från en som alltid sitter ner, oavsett behov. Jag tar inte dom små krigen

  2. Haha, härligt foto, ett sånt ska tas på mig och den manlige piloten nästa flight:-). Sist frågade styrman eller vad det heter om jag ville ta ett foto på honom när han såg kameran som skulle användas på molnen:-). Håller med dig helt att det är något med kvinnliga piloter, tittar till extra, fast jag är kvinna, men tänker nog mer så att varför blev jag inte det? Liknar arbetet på ett jättelaboratorium, att sköta all teknik och samtidigt vara sjukdomsdetektiv, ansvaret, det kan man ha däruppe istället, är ett väldigt ansvar att lyfta med så många människoliv, men vilken utsikt man får:-).
    Och ni är väldigt charmiga, så söta:-), kul!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.