SMÄRTGRÄNSEN

Efter sju sändningar denna ”Ring P1”-period slår det mig att vi hela tiden borrar efter smärtgränsen. Var börjar livet göra ont?

Samtiden med sin egendomliga blandning av besparingar och massor av val sätter märkliga spår.

Mats, i dagens program, menade att banksystemet fungerar bättre i det kommunistiska Kina än i den borgerliga alliansens Sverige. Åke tyckte att de piper och skriker alltför mycket på Skansens allsång och medan Clara menade att de tjuter av kärlek hävdade Åke att det är uttryck för ångest. Ungdomsångest.

Och så Ejdrarna på det.

Lägg också till dagens fikabröd från Hagabagarn. Wienerbröd så väldiga och flottfrasiga att det krävdes några muskelpersoner av hen-kön för att bära in vart och ett av dem i studion.

 

När jag återkommer till Jättendal är den svala vinden mättad med doften av koskit. Bönderna dyngar ut och sprider gödsel över åkrarna och dalgången känns trygg. Försöker föreställa mig samma doft hängande över Sergels Torg men det går inte.

Kväll och Maria plockar upp mig för träning i Gnarp. När vi kliver ur bilen vid "Kultur-Stjärnan" hörs Göken! Klart och tydligt, i väster. Eftersom jag är på det  värsta positiva humöret tror jag i vilket fall att det är väster.

Det vet ju varje Gök-älskare att västergök är bästergök.

En tanke om ”SMÄRTGRÄNSEN”

  1. Tänk vad ett gott fikabröd kan lyfta ens dag:-), till vilka höjder som helst, så glad det finns någon mer som uppskattar den kulinariska delen av livet. Kolleger petar mest i det onyttiga och pratar kalorier men du och jag vet, de tränas bort efter njutning:-). Men inget för lata förstås:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.