SOLKURVA

Ett böjt Universum med svarta hål, slocknade stjärnor och en oändlighet så gränslös att det är omöjligt att fatta har man ju hört talas om. Men att en ”Solkurva” på rälsen mellan Uppsala och Gävle en av försommarens varmaste dagar skulle förorsaka en försening på 3,5 timmar är det också svårt att förstå. Det fullpackade tåget gör en krök inåt landet, passerar såväl Krylbo som Alvesta, innan det åter svänger upp på ostkustbanan och susar norrut. SJ är inte sämre än att de bjussar på Taxi till Jättendal men tänk om hela tåget trillat ned och uppslukats av ett svart hål, kommit ut i en annan Galax och styrt in på en perrong där små blå bollar med antenner står och gonar sig?

Hur ska det bli i sommar, om det blir riktigt Varmt, kommer rälsen då att ligga ihopkrökt som svarta makaroner eller rakt utsträckta som maskar i hemsk dödskamp?

Om det inte verkade lite konstigt skulle jag ringa 099-510 10 i ”Ring p1” och tala med mig själv om detta i måndagens program.

En tanke om ”SOLKURVA”

  1. Trodde att fenomenet solkurvor var borta nu för tiden med helsvetsad räls och betongsyllar. Men det är klart, SJ ska väl inte bara ha besvär då det är kallt. Och från 1:a juni ändrar de ju på reglerna för restidsgarantin så nu kommer de väl undan den kostnaden också. SJ kanske kan kalla solkurvor för ”Extremt väderläge” så slipper de betala.

    Hans B 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.