TOPPTIPS

Det skulle kunna landa ett T-fat på taket proppfullt med snattrande Marsianer, sängen börja brinna, en karavan med vrålande studentflak passera  eller varför inte en gangsteruppgörelse nere i gränden. Två skurkfraktioner pepprar varandra med automatvapen så blod och stenflisor yr. Jag skulle inte märka någonting för jag är fullständigt uppslukad av Jussi Adler-OlsensFasanjägarna” läst av Stefan Sauk.

Vilken underbar deckare! Svenska, och en hel del utländska för den delen, kriminalberättelser är besvärande ofta så skitviktiga och tar sig själva på ett halsdarrigt  allvar. Genomtrist. Säga vad man vill om Wallander men självironi är inte hans bästa gren.

”Fasanjägarna” förlorar aldrig i spänning trots att somliga formuleringar, bilder och situationer är så dråpliga att jag skrattar gott.

Dra på trissor vilken upptäckt: Jussi Adler-Olsen.

2 tankar om ”TOPPTIPS”

  1. Flera av mina lastbilskollegor lyssnar på ljudböcker. Ibland erbjuder dem mig att låna; ”Du måste lyssna på den här. Den är så bra!”
    Tja, man kanske skulle låna Fasanjägarna…  

  2. Hej Leo!
    Ja låna. Det finns tre st på Storyside förlag. Risken är att du kör in lastbilen på en rastplats, lägger upp fötterna på instrumentbrädan och bara lyssnar. Så får kunderna stå med lång näsa.
    Hej från

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.