DÖDSSTRAFF

Vad tycker du om dödsstraff?” undrar Greven när han mot eftermiddagen njuter sin frukost. Han rör envetet i sin O´boy som en roddarslav på ett Vikingaskepp.

”Dödsstraff? Nej, det är dåligt. Ett tag tänkte jag nog att de lika gärna kunde ta ut Breivik på bakgården och ge honom en kula istället för att slänga bort hundratals miljoner på en rättegång. Nu tycker jag att fanskapet kan få leva men att han varje dag borde ligga nedsänkt i hundskit.”

”Hmmm” säger Greven och tar en slurk av den bruna sörjan.

Jag har, nedsänkt i ett slags sommardvala, legat och ryckt näshår medan jag lyssnat på Peter Andersson som läser John GrishamsBekännelsen” och blir man inte glödhet dödsstraffmotståndare av den är man nog lika känslomässig som en gravsten.

”Och du då, Greven, hur kommer det sig att du tänker på dödsstraff?”

”Satt hela natten och kollade en massa avsnitt av ”Prison Break. Känner du Peter Stormare förresten?”

”Nej, men P-J har träffat honom. Trevlig.”

”Han blir dödad i fängelset med ett rakblad.”

”Ja det var ju inte så trevligt.”

”Nä fy fan.”

Han suger i sig de sista dropparna av sin dryck, rapar, och ge sig iväg.

Det är sommar och i DN står det att Svensken blir väderfixerad om somrarna. Måste man ha en tidning för att få en sådan uppskakande upplysning?

Ute duggar det.

6 tankar om ”DÖDSSTRAFF”

  1. Greven har bra smak. Jag har också Maraton-tittat på Prisonbreak, för ett par år sen. Rysligt bra!
    Första gången som jag såg Peter Stormare. Han är en exceptionellt bra skådespelare. Gjorde rollen i Prison break med sån övertygelse att jag faktiskt blev rädd för honom. (och jag KAN se skillnad på skådespel/karaktärer och verkliga personer).
    Det var som balsam att senare se Peter Stormare bli intervjuad i Bingolotto, och där verkligen få bekräftat hur bra han faktiskt gjort rollen i Prisonbreak.

    Jag skulle inte ha nåt emot att träffa honom. Han verkar vara väldigt trevlig!

    Angående dödsstraff så tycker jag nog att det vore att inte straffa, faktiskt.
    Då jag verkligen vill straffa någon så vill jag att vederbörande ska leva länge och plågsamt.

    Att döda folk är mer som att sopa skiten under mattan, typ. 

    1. Benita och Leo!
      Just som jag tänkte; nej nu har Sverige gått in i Sommarkoma, ingen läser min blogg och, snyft snyft, jag är ensammast i hela världen (Ja jag har ju H, Greven, Jullan och Fillen m.fl. förstås) men ibland är det ljuvligt att frossa i melankoli. Då kommer era underbara kommentarer.
      Hej från Täppas

  2. Det finns människor som ska sitta inlåsta så länge de lever men dödstraff? Nej, det hör inte till i ett cviliserat samhälle! Jag hör ofta att det borde vara dödsstraff på pedofiler och mördare. Men börjar du att fråga om de tyckte samma sak om det gällde deras egna barn som hade gjort något förskräckligt, eller om de själva skulle hamnat i en situation där de dödat någon så börjar det bli lite mer nyanserat. De flesta tror att mördare, pedofiler och andra kriminella är av en annan sort men så är det ju inte.
    Hur skulle kriminalvården se ut om personalen hade åsikter som att ”släng bort nyckeln”, ”slå ihjäl dom” etc? Alla människor har ett värde och ska behandlas korrekt, men vissa ska, som sagt, sitta inne för gott.

  3. Ja läser din blogg flera gånger i veckan!
    Det jag eventuellt har missat att läsa nån dag det läser jag ikapp, då jag kommer in.

    Jag brukar känna att ju fler ”vänner” man har på Facebook desto ensammare känner man sej, då man inte ser nåt av dom. 
    Eller som i min ”bloggungdom” som ju var slutet av 90-talet… då kände man hur kallt det är i cyberspace, då man skrev och alltför sällan såg några reaktioner från läsare och vänner.

    Jag älskar att läsa det du skriver, Täppas!
    (och eftersom jag minns hur du reagerade då jag 1998 berättade hur jag d sean länge sett dej… så ska jag låta dej minnas det… *blink-blink* För det gäller än.) 

    1. Hej Benita!
      Jo det kan var lite kyligt i cyberspace men jag känner ändå att det är ett gäng som liksom samlas runt elden. Du t.ex. och jag minns när vi gjorde det där helknäppa Kabel-TV-programmet från Passvägen i Botkyrka att du var något slags webmaster för sändningarna. Själv kunde jag nästan inte stava till www och visste knappt vad ett mail var. Man är väl lite efter.
      I vilket fall är det jättekul attt du läser bloggen!
      Hej från
      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.